Råkjør mot MC-miljø

Del:

LERKENDAL: Rams MC får ikke lenger langtidskontrakt av husvert Trondheim Kommune. 35 år med MC-historie trues av næringsbygg på Lerkendal.

Den tradisjonsrike MC-klubben ønsker å bli værende i «Brakka».
Vi ligger jo litt som en slags kile mellom banene, men det er her vi vil være. I 35 år har vi vært en del av miljøet på Lerkendal, det ønsker vi å fortsette med, sier Rune Schevik i motorsykkelklubben Rams MC.

Kontrakten klubben har hatt med Trondheim Kommune er utløpt. Kommunen har sendt brev til klubben om at de ikke ønsker å fornye den som en langsiktig kontrakt over 10 år i slengen. Klubben har fått en løpende leiekontrakt med seksmåneders oppsigelse.

Vil ikke binde seg
Vi vil ikke binde oss til en ny 10-årsperiode på grunn av planarbeidet som er i gang, sier eiendomsutvikler Åge Singaas i Trondheim Eiendom, som har forståelse for at lag og foreninger som har leid de samme lokalene av kommunen over tid får et nært forhold til lokalene.

Men det skjer jo en stadig byutvikling og da vil det skje endringer, sier Singsaas.
Brakka til Rams MC står på kommunal grunn, men er omgitt på omtrent alle kanter av arealer RBK tok over i 1999. Nå vil RBK bygge ut området.

Ja, de har en prosess på gang. De eier størsteparten av området rundt og vi vet de har engasjert konsulenter for å se på hva de kan gjøre med området, sier Singsaas.

Mer «sjel» enn RBK
Brakka til Rams er den ene av to gamle tyskerbrakker som fortsatt står på igjen på Lerkendal, RBKs klubbhus er den andre. Begge er opprinnelig lagerbygg fra andre verdenskrig. Inne hos Rams MC står motorsyklene står på rekke og rad. MC-gutta på Lerkendal byr på kaffe og skuffkake.

Vi syns jo at det er minst like mye «sjel» i denne brakka som i RBK sin, kanskje mer – ettersom vi har tatt mer vare på det opprinnelige, sier Rune Schevik.

Men selve Rams-sjelen bor i kjelleren hvor det er verksted og lagerplass for noen av byens fineste tohjulinger. I det Byavisa kommer på besøk er det hektisk aktivitet for å få syklene klare. MC-folket i brakka er nøye med å understreke at de ikke ønsker noen konflikt med RBK og at de heller aldri har hatt det.

Rams MC har sine røtter i en av de første husokkupasjonene i Trondheim. I 1972/73 okkuperte en gjeng ungdommer gamle Vollan Kretsfengsel bak Samfundet. De rykket inn i bygget og ville ha egne lokaler til å drive med sine ting.

Her var det med en del folk med MC-interesse, og da okkupasjonen tok slutt fikk denne gjengen tildelt en av brakken på Lerkendal, forteller MC-gutta vi møter på Lerkendal.
Nils Arne Eggen skal i sin tid ha ment at Rams MC var en type «villpoteter» som hørte til på Lerkendal.

Vil følge opp saken
BYSTYRET: De Grønnes Harald Nissen vil hjelpe Rams til å beholde Brakka.
De har tross alt vært der lenger enn RBK-kulturen. Enten man spiller fotball, liker abstrakt kunst eller kjører MC skal man ha mulighet til å holde på med det i Trondheim, sier Nissen.
Han sier saken vil komme opp opp til politisk behandling og da vil han forsøke å hjelpe Rams MC.

Ja, jeg vil forfølge saken og jobbe for at de får beholde Brakka. Den kan jo flyttes til et annet sted på Lerkendal-området, sier Nissen og viser til flyttingen av ei brakke på Persaunet da boligområdet der ble etablert.

De Grønne har tradisjonelt hatt god kontakt med ulike kulturelle smågrupper. Nissen ser på Rams MC som en del av byens kulturliv.

Som kulturpolitiker jobber jeg jo for hele befolkningen, og jeg mener MC-kulturen er en viktig del av Trondheim.

Kilde: Byavisa Trondheim

Comments Closed