I fantastisk flott vær viste Valentino Rossi og Nicky Hayden frem GP11 syklene som Fillippo Preziosi (sjef for ingeniørene) kalte ”step zero” og med det mener han at utviklingen av syklene har så vidt begynt å få det de er tenkt til å bli.

Rossi har selvfølgelig også gult i både hjelm og motorsykkelen i tillegg til racindressen.

2011-Vrooom-Rossi-Hayden-1_1294922269_1294922384.jpg

I følge Fillippo Preziosi forteller han det slik (fritt oversatt)

Motoren står i hovedfokus og vi jobber med å få frem en kurve som kan gi den en effekt som kan brukes over hele registeret. Når det gjelder chassis, er aerodynamikken helt ny, som skal gi en høyere toppfart, redusere bruken av drivstoff men også begrense at fronten løfter seg for mye. Andre ting vi jobber med i forhold til testen som vil bli kjørt i Malaysia i februar, er den nye rammen. Den er allerede blitt testet når det gjelder stivhet kontra fleksibilitet, også når det gjelder vridning og hard oppbremsing. Svingarmen er også blitt testet i forskjellige variasjoner når det gjelder stivhet og en fremgaffel som kombinerer ett hydraulikk system, anno 2011, med 42mm ben i stedet for 48mm.

Når det gjelder elektronikken, jobber vi med å få wheelie og traction kontroll til å virke best mulig. Dette vil vises når syklene skal testes i tre dager i neste uke i Jerez. Siden Rossi selv ikke kan ta de første testene selv, vil vi gjøre så godt det er mulig på andre måter. Nicky Hayden er den som kan best gi tilbakemeldinger på dette siden han er 100 % sykdomsfri.

Vi jobber hardt, men atmosfæren i Ducati teamet er veldig bra, veldig elektrisk og positiv og vi kan ikke vente med å komme tilbake på banen å få prøve syklene.

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss