Rossi prøvde nytt leketøy

Del:

Det nyeste nye som er blitt prøvd i MotoGP (debuten var) ved Sachsenring, er et gyrostabilisert ”on board” kamera som gir det et nytt perspektiv over hvor mye førerne egentlig lener seg over når de kjører på banen.Av: Mona Forsnes

Det gyrostabiliserte onboard kameraet har en tilpasset teknologi fra UAV for å gjøre det mulig. Tre gyroskopiske sensorer, en GPS mottaker og to akselerasjonsmålere mater data til et in-camera mikrobrikke, som avgjør sykkelens posisjon i forhold til en kunstig horisont og bruker en elektrisk motor for å rotere kameraets sensor i forhold til kroppen.

Høres ut som om at det kunne bli en svær boks ut av dette men det hele er pakket pent inn og er like stort som de eksisterende kameraene. Så langt, er det ,det gyrostabilisert ka

meraet kun festet bakpå sykkelen.

Rossi tok oss ut på en runde om hvordan det egentlig er å være på banen.

Gyroscopic-MotoGP-Cam_1279617869.jpg

Sykt.

Videosnutten finner du her (skjønner ikke hvordan han kan kjøre på den måten, siden han brakk foten bare for få uker siden).

Lurer på om dette blir det et nytt leketøy her i Norge også, litt avhengig av prisen kanskje. Kommer du til å anskaffe dette når/om det kommer på markedet?

Kilde: MotoGP

zp8497586rq

Comments Closed