Remi-Aukland-Team-Suzuki-Norway-3

 

Nordisk Mesterskap var på Alastaro-banen i Finland og Remi Verås Aukland som kjører for Vennesla Motorsport Klubb presterte bra i helgens løp i finske skoger.

 

Alastaro er en bane på ca 3 km som ligger omtrent 20 mil fra Helsinki. Roadracing er relativt stort og har bra nivå i Finland. De har 6 baner på et område som er innenfor Kristiansand-Trondheim så de fleste aktive utøverne har en «hjemme» bane innenfor få mil.

 

Pressemelding

 

I tillegg til det så brukes Alastaro til Truck racing og Dragracing som igjen legger fra seg mye olje og gummi på banen. Det gjør at det er enorm fordel å være lokalkjent på banen. Som om ikke vi følte det var vanskelig nok å lære seg den teknisk krevende banen, så slo like godt være til med skiftende fra sol til pøs regn på minutter rett før løpsstart på søndag. Men nå nok klaging, forholdene er like for alle 😉

 

Lørdag

Remi fikk to pass med trening på fredag i pøs regn. Pga veldig glatte partier, og en teknisk vanskelig bane ble det ikke pushet tider da. På lørdag bar det rett ut på kval som gikk på tørr bane og sol, før det var løps start i et løp som skulle vare 8 runder. (Normalt 16 runder) Remi ble tilslutt nr 15 i mål, og var ikke helt fornøyd med det.

 

Søndag

Til søndagens løp som skulle vare 16 runder var han mer optimist og hadde jo fått mer fart i kroppen etter lørdagens løp, så da var planen å avansere noen plasser. Topp 10 burde være innenfor rekkevidde. Etter 15 minutters morra-trening der Remi kjørte på tider ned mot løpstidene fra lørdag, var det en tent og motivert Remi som kjørte ut til start.

 

På startgrinden begynte det å regne og løpet ble utsatt 15-20 minutter før det ble bestemt at det skulle startes som tørt løp. Ei runde ut i løpet åpnet himmelen seg og det pøste ned med regn. Det ble så rødflagget og vi fikk 15 minutter på å bytte dekk. Samtlige bytte til regndekk, men da ny start skulle gå, kom sola igjen og laget ny uro og frustrasjon.

 

Banen rakk knapt å bli tørr før himmelen på nytt åpnet seg og det var pøs regn resten av løpet. Remi kjørte smart og taktisk dette løpet og ble til slutt nr 9. Dette er hans beste plassering i Nordisk Superstock 600, så hele teamet er selvsagt kjempefornøyde med løpet. Denne helgen var også Remi`s første møte med regndekk på 600`en.

 

Nå er det bare å se over utstyr og sykkel, før vi setter nesen mot nord og Mo i Rana om 2 uker. Da er vi endelig tilbake på en bane vi har mange runder på fra før og trives godt på 🙂

 

Racing hilsen fra

 

Remi og Team Suzuki

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss