Rudskogen-tårn-1

 

Rudskogen Motorsenter ønsket seg Operabroen og har nå fått ønsket sitt oppfylt. Broen vil fortsatt bringe brukerne til støy, men på et helt annet herligere nivå.

 

Nå er det stort sett kun motorsportinteresserte som vil tråkk på broen, når den kommer på plass våren 2014.

 

Flytting i oktober/november

Porsgrunn-entreprenøren PeWe overtar Operabroen og vil bli å flytte den til Rudskogen i oktober/november, der den skal bringe tilskuere over banen i 2014. Gangbroen vil bli fjernet fra Bjørvika som et siste ledd i ombyggingen av hele gang- og veinettet.

 

Daglig leder Per Sunde i Rakkestad Motorpark

Daglig leder Per Sunde i Rakkestad Motorpark fortalte tidligere på hjemmesiden til Rudskogen Motorpark at:

 

– Det ville vært veldig fint med en velbrukt opera-passasje til området vi kaller øya, på indre bane av Rudskogen. «Øya» er et populært område for publikum med baner på alle kanter. Men for å komme til og fra øya i dag må vi lose publikum over banen, og det er krevende.

 

– For oss har det aldri vært aktuelt å overta broen der den står, men vi har satt mye på å kunne overta den etter at broen er fjernet som gangbro, sier Sunde.

 

”Litt” arbeid må utføres

I tillegg til demontering og frakt må den som overtar den 170 tonn tunge og 134 meter lange Operabroen også koble ned det elektriske anlegget, samt å fjerne fundamentene som broen er bygget på. Den som overtar broen får også heisen og trappen med på kjøpet.

 

Rudskogen-Operabro-1

 

Plassering

Broen skal krysse banen foran Würthportalen og den er lang nok til at den vil gå fra nye depoet til tårn kollen og derfra en annen seksjon over til gamle depoet. Den blir fraktet til Rudskogen i løpet av høsten og monteres til våren.

 

Facebooksiden til Rudskogen Motorpark er det allerede ytret ønske om at det bør lages passende hull til de som ønsker å ta bilder fra broen og enda flere er meget positive til det nye tilskuddet, som vil gjøre banen mer publikumsvennlig.

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss