Stinius-Ødegård-NM-2013-1

FOto: Rene Skaret

Stinius Viking Ødegård (15) kjørte inn til en 4. og en 6. plass i helgens to NM-løp i roadracing på Rudskogen Motorpark. Han var godt fornøyd med egen kjøring og glad for at kroppen har begynt å fungere igjen etter sykdom i starten av sesongen.

 

Fetsundgutten har slitt med betennelser i kroppen siden nyttårstider og har måtte gå på sterke medisiner, som har tært på kropp og krefter gjennom starten av sesongen ute i Europa. Han er nå ferdig med medisineringen og var glad for å føle at kroppen igjen ville spille på lag med ham på motorsykkelen. Dessverrre har dette gjort at han ikke har fått trent noe særlig fysisk før sesongstarten her hjemme, hvor han kjører en tung 600-kubikks sykkel i klassen Superstock 600, og han var derfor usikker på hva han kunne forvente av seg selv på banen.

 

God fremgang

Fredagens fritrening og lørdagens kvalifiseringer viste god progresjon på den nye banen, som han ikke har fått trent mye på tidligere. Etter å ha kvalifisert seg til 5. startspor i søndagens to race, i et jevnt startfelt, var han uheldig i starten av det første løpet. Han hadde kommet borti pit-limit’eren, knappen som skal sørge for at man ikke kjører for fort i pit lane, og kom derfor veldig dårlig ut fra start. Allikevel kom han seg til mål på en 6. plass etter at flere førere forann kjørte ut.

 

Bra start på løp 2

I søndagens andre løp fikk han en betydelig bedre start og ledet løpet de første fem rundene. Da tre av de andre førerne kom seg forbi klarte han ikke å holde det samme tempoet, men kjørte sikkert inn til en meget god 4. plass. Begge løpene ble vunnet av Thomas Sigvartsen.

 

– Det var godt å kjenne at kroppen hang litt med igjen, men jeg skal innrømme at jeg er er helt utmattet nå. Jeg gikk tom for krefter på slutten og hadde ikke sjans til å holde følge med de tre forann. Heldigvis kan jeg begynne å trene litt styrke igjen nå, sånn at jeg skal ha sjans til å henge på hele løpet igjennom utover i sesongen. Jeg er uansett veldig fornøyd med plasseringene, sier Stinius Viking.

 

«Hverdagen» stod og ventet på Stinius Viking etter løpshelgen, som måtte rett til skolebøkene i team-bussen på vei hjem, for å lese til muntlig eksamen i Religion, Livssyn og Etikk på tirsdag. Teamet ønsker lykke til!

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss