Ole_Plassen_2013_Vaaler-1

DMW-Foto

 

 

Ole Bjørn Plassen (Sande) fikk smake både champagne og grus under helgens kombinerte Nordisk Mesterskap- og NM-runde i roadracing på Vålerbanen.

 

Vålerbanen i Solør er en bane som Ole Bjørn har vist at han trives på. Ducatiføreren har siden 2009 vært innehaver av banerekorden. Men helgens NM runder skulle by på store utfordringer i skiftende værforhold.På søndagens første løp var det plaskende regn. Plassen kom ut som nr 3 og etter 2 runder gikk han opp i ledelsen, med NM-leder Kubberød hakk i hæl. Etter hvert kom Norvald Haaland opp i rygg på de to i tet. Når det gjenstod to runder gikk Haaland forbi og Plassen la seg helt i ryggen for en mulighet til å ta tilbake ledelsen. I siste runde highsidet Haaland og landet i grusen. Dermed kjørte Ole Bjørn Plassen sikkert inn til nok en seier! Dette var Ole Bjørn sin 3. seier på rad.  Han satte også løpets raskeste rundetid.

 

I andre løp var det vanskelige forhold. Det var opptørkende asfalt og usikkert om når neste regnbyge skulle komme. De fleste førerne valgte å kjøre ut på slicks (hjul for kjøring på tørr asfalt).  Det var en klynge på fem førere som kjempet i tet. Det begynte å dryppe fra himmelen og bli vått på banen og førerne signaliserte med hånden i været at det var uforsvarlige forhold for tørre hjul på banen. I åttende runde forsvant Plassen i grusen sammen med Norvald Haaland. Løpet ble stoppet pga forholdene på banen,  og de fikk alle være med på omstarten. Det var hektisk aktivitet i piten for å få skrudd sammen Ducatien før omstarten på løpet. På under ti minutter hadde teamet byttet krasjede kåper, deler og hjul, og kjørte utpå igjen med regnhjul for å rekke omstarten.

 

De rakk imidlertid ikke å skifte dreving til regnhulene og justere motorbrems. Da omstarten gikk var Plassen med i teten i starten. Men pga at banen tørket veldig fort og teamet ikke rakk de overnevnte justeringene så ble regnhjulene «brent» på den stadig tørrere banen. Dette resulterte i ekstremt glatt bakhjul og Plassen måtte senke tempoet for å holde seg på hjula. Han kjørte inn på en skuffende 5. plass.

 

Ole Bjørn Plassen ligger nå på 3. plass i NM sammendraget før de to siste løpene går på Rudskogen  14.-15. september.

 

Følg teamet på deres nettside: www.plassen-racing.com og deres facebookside https://www.facebook.com/groups/plassenracing/

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss