Speedway on ICE

Del:

I forrige måned skrev vi noen ord om ”Speedway on ice” som ble en suksess tidligere i år da det ble arrangert og også til neste år skal det bli full rulle og enda litt til.

Konseptet ble produsert av tidligere speedway utøveren Henrik Bauer Hansen i 2008 som forøvrig er ansvarlig for dette arrangementet også. Målet var å gjøreSpeedway kjent igjen som den underholdningsprofilen sporten har igjennom andre motorsportgrener.16. januar 2010 ble Speedway on ICE kjørt første gangen med Speedway, ATV og Trial, noe som var en megasuksess. Ikke minst Trial som fikk kjørt på snø og is.

Hele 1000 publikummere trosset -16 grader og storkoste seg med 2 timersshowet.

Speedway-On-Ice-2010-vinnere_1291279419_1291279434.jpg
Foto:Denny Omdal

2011 utgaven består av Speedway, ATV, MX, sidevogn-speedway med kjendiser samt en rallybil. Vi håper motorsportmiljøet er med slik at vi klarer å samle ikke mindre enn 100 barn i alder 5 12 år i til sammen Speedway, ATV og MX for åpning av showet. Mer om dette under. I Speedway kommer det igjen store kjente svenske navn som Benny Johansson og Michael Sjöqvist m. flere. ATV ble fullt i løpet av 8 minutter da arrangementet ble kjent igjennom NMF sine nettsider, noe som viser at det gror stor interesse i grenen for slik kjøring!

Lunner Speedwaybane og treninger
Oslo Motorsportklubb sin Lunner Speedwaybane som ligger vegg i vegg med MX banen er fra nå av, godkjent for trening i grenene Speedway, ATV, MX og Trial. Isen er allerede på plass, hele 10 cm tykk, men trening vil starte i begynnelsen av desember. Treningskontingent er 100 kr for alle grener og alder. Mer om dette på www.oslomk.no / klikk speedway.

En klasse for MX i hovedshowet
Grunnet en del pågang fra MX miljøet og masse spørsmål er nå arrangøren for Speedway on ICE, Oslo Motorsportklubb sett seg nødt til å komme med noe klarere informasjon. Dette kan du lese mer om på Motox.no

Om Lunner Speedwaybane
Etter Dærlenga Speedwaystadion på Bjølsen i Oslo ble stengt på 70 tallet, stod den gang NMK Oslo uten bane tiltross for at sporten var miljøvennlig. Lunner Speedwaybane ble grunnlagt i 1994 som Oslos eneste mulighet for Speedway. Banen har gjestet alt fra åpne løp, NM til VM kvalifisering for Nordiske land (2001). På sommertid er det plass til 2000 publikummere hvor 138 plasser er sittetribune. På vinteren er det plass til 5000personer vedproduksjon av publikumsplasser av snø. Speedway på Lunner Speedwaybane har på kun 2 år blitt Hadelands største publikumsidrett igjennom tidene.

Kilde: Motox.no og Oslomk.no

Relartert link:

Moro med motorsykkelen også på vinteren

Comments Closed