EU-Kontroll-2

 

Tallene viser at motorsyklistene vet å ta vare på syklene sine når de er innom Bilprovningen for få den godkjent og det (nesten) uten merknader, til tross for at av fjerde motorsykkel er over 20 år gammel.

 

Tallene for 2012 viser at det er vist nesten 114 00 motorsykler ved Bilprovningen. Hele 78 % godkjennes uten anmerkning. Sammenlagt underkjennes 22 %, hvorav 10 % med krav om etterkontroll.

 

Morgan Isacsson ved Bilprovningen

–          Att motorcyklarna generellt sett är i gott skick beror sannolikt inte bara på relativt korta körsträckor utan även på att så många motorcyklister underhåller och vårdar sina hojar.

 

Resultat for de ti vanligste motorsyklene

Blant de ti vanligste kontrollerte fabrikatene, er det BMW som har flest antall godkjente motorsykler (87 %), fulgt av Yamaha (82 %), samt Honda like under med 80 %.

 

På de motorsyklene som får anmerkninger, er det lys, kjede, mangel av skiltlys, bremselys, slitte dekk eller refleks som er mangelvaren. Disse anmerkningene krever ikke etterkontroll om eieren sier ja til å gjøre noe med de påviste manglene. Derimot må eiere på ny kontroll om anmerkningen gjelder hjullager, støtdempere eller styrelager som er sikkerhetspunkt som må gjennom et nytt tilsyn.

 

De vanligste feilene ved kontroll i 2012:

 

 

EU-kontroll-Sverige-2012-1

 

Hver fjerde motorsykkel som er på EU-kontroll er eldre enn 20 år og knapt hver femte 4-7 år gammel.

 

 

 

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss