SMC-vagnharad_1

 

I kveld 20.00 sender ”Uppdrag Granskning” en reportasje om den såkalte Vagnhärad ulykken der en motorsyklist omkom.

 

Ulykken skjedde på en strekning på nylagt asfalt på E4 der det var glattere enn hva det er på en isbane. Til tross for flere advarsler, krevdes det en dødsulykke før de ansvarlige reagerte.

 

SMC (Sveriges MotorCyklister) politianmeldte Trafikverket og entreprenør får å foråsake en annen manns død. ”Uppdrag Granskning” har vært innom til SMC (Sveriges MotorCyklister) og fikk den reelle fakta og ulykken og hva SMC (Sveriges MotorCyklister) har gjort i saken.

 

Uppdrag granskning

Uppdrag granskning arbeider med å blottlegge misforståelser og maktmisbruk. De gi medborgere et verktøy for å ta stilling i ulike samfunnsspørsmål og i det demokratiske samholdet. En forutsetning for denne type oppdrag er at de har seeres tillit. Den tilliten forutsetter at de er nøyaktige, rettferdige og modige.

 

Høstsesongen er i gang

Uppdrag Granskning” innleder høstsesongen med reportasjen om Trafikverkets slurv og entreprenørens, NCC, dårlig utførte asfalteringen som ledet til flere ulykker og til slutt en død motorsyklist.

 

Til tross for flere varsler ble ingenting gjort med den livsfarlige asfalten på E4. Veien var mer blankpolert enn en isbane – midt på sommeren.

 

Systemet er bygd opp slik at Trafikverket bestiller en ”jobb” av en entreprenør. Entreprenøren utfører arbeidet. Deretter er det entreprenøren selv som kontrollerer at arbeidet er rett utført og rapporterer dette tilbake til den som bestilte arbeidet.

 

SMC (Sveriges MotorCyklister) vurderer dette til å være en monumental systemfeil. Arbeidet var dårlig utført av NCC. Kontrollen av arbeidet var dårlig utført av NCC. Rapporteringen av bestillingsarbeidet var dårlig utført av NCC: Likevel vurderer Trafikverket at NCC har gjort jobben sin godt!

 

SMC-vagnharad_2

 

Les mer om Uppdrag Granskning i denne reportasjen.

 

Programmet sendes i SVT1, SVTPlay onsdag ( i kveld) 28 august 20.00.

 

Under får du en smakebit fra kveldens sending:

 

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss