Tage-acr-2013-DMWFOTO-2

Det skal ikke stå på innsatsen. Med to fingre på bremsen, håndleddet klart til å gi gass i tillegg til at det er i sving på vått føre.

 

Den andre NM-runden i Roadracing gikk bra, men ikke helt som forventet for Tage Solberg. Helgen resulterte i to femteplasser i Superbike.

 

Vekslende vær og krevende forhold var stikkordet under helgens NM-runde i Roadracing på Arctic Circle Raceway (ACR) i Mo i Rana.

 

Uken begynte strålende for Solberg, med meget gode rundetider under trening og kvalifisering, som resulterte i ny personlig rekord på 1.29,663 som er under den magiske ”1.30 – grensen” på ACR. Tiden resulterte i fjerde beste kvalifiseringstid og start fra første rekke før løpene. Dette var Solberg og teamet godt fornøyd med, og det var god stemming i pitlane før løpene som Lørenskog-mannen hadde en forhåpning om klare en pallplass i.

 

Første løpet

Det første løpet bød på veldig krevende værforhold. Det kom noen små regndrypp med noen minutters mellom rom på en forholdsvis tørr bane. Dette gjør dekkvalg veldig vanskelig, og teamet satset på regndekk. Løpet startet på fuktig bane, men etter hvert tørket det opp og dermed blir det svært krevende å kjøre fort på regndekk. Det var Carl Berthelsen som vant dette løpet foran Norvald Haaland og Daniel Kubberød, mens Tage kom på femteplass.

 

Andre løpet

I det andre løpet ble det kjørt på slicks, men det var fortsatt noen våte flekker på banen som gjorde det litt usikkert. Tage fikk ikke helt flyten og kom derfor på en femteplass igjen. Daniel Kubberød gjorde en veldig bra prestasjon i dette løpet og kjørte seg opp til en overraskende seier etter å ha ligget ett stykke bak ledelsen på det krevende føret.

 

Tage-acr-2013-DMWFOTO-1

Når 180hk skal plantes ned i bakken via bakhjulet er det vanskelig å holde forhjulet i asfalten.

 

 

Tage sa følgende før starten på turen hjemover:

 

Alt i alt har det tross to femteplasser, vært en bra uke her oppe på Arctic Circle Raceway. Dette er etter min mening, den råeste banen i Nord-Europa og jeg har fått mye bra kjøring her. Jeg har kjørt mye fortere enn i fjor og jeg satt ny pers under tidstreningene, og så er ikke minst både sykkel og fører like hel etter så mange dager med kjøring.

 

De andre konkurrentene fikset rett og slett de vanskelige forholdene mye bedre en meg, og jeg tar av meg hatten for den jobben Daniel Kubberød gjorde under det andre løpet. Teamet fungerer bra og vi er nå bare mer gira før neste NM-runde på Karlskoga.

 

Og så vil jeg rette litt oppmerksomhet til Superstock 600-klassen som nå har fått veldig mange unge, lovende førere fra 15 år og opp som alle gjør det veldig bra og sørger for at sporten vokser til ett høyere nivå.

 

Tage er tilbake på ACR allerede om en uke for å være instruktør med Helge Spjeldnes, før han setter kursen mot Karlskoga og den tredje NM-runden som holdes der.

 

Photo Credit: Daniel Møller Warmedal

 

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss