SHARP (Safety Helmet Assessment and Rating Programme) er plassen å sjekke om du har planer om å kjøpe deg en ny hjelm men er usikker på hvor bra den er.Av: Mona Forsnes

Den britiske regjerings web-siden har eksisterte lenge men har hatt en runde under kniven og ser nå mye bedre ut. Siden er laget av en uavhengig testorganisasjon av motorsykkel hjelmer.

Du søker etter hjelm fabrikanten og modellen eller du kan søke på hjelmer som er blitt testet og blitt klassifisert fra før. Når du har funnet frem til den hjelmen du ønsker, får du presentert en infoside om den hjelmen.

Du får en statisk informasjon av hjelmen (fabrikant, type hjelm, vekt, pris i engelske pund, tilleggsutstyr som f.eks avtakbart visir og lufting).

Bortsett fra et bilde av hjelmen, får du også en klassifisering på opptil fem stjer

ner og forskjellige diagram om hvor det svake ledd på hjelmen som blir gjengitt i grafer slik at du kan se hvor hjelmen er sikrer best.

Sharp-Helmet-Info_1275468892_1275468902.jpg

I tillegg til dette kan du også få mulighet til å sammenligne opptil tre hjelmer samtidig og dette kan overføres til et Adobe Acrobat PDF fil.

Totalt er det nå 202 hjelmer som er blitt testet og flere kommer til etter hvert. En tankevekker er at de store og kjente merkene kommer faktisk ikke like høyt opp på listen som flere av de billige hjelmene som selges.

Ta en titt innom SHARP før du bestemmer deg.

Kilde: Motorbiker

zp8497586rq

Facebook-kommentar

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss