Trosset sykdom og leverte to 4.plasser i den første NM runden

Del:

Carl Berthelsen leverte et overraskende bra resultat i helgens NM åpning i roadracing på Rudskogen.
Selv om han har ligget ”rett” ut i over en måned med kyssesyke skulle helgens løp vise seg å bli et positiv løft for sørlendingen.

Han startet helgen med helt ny og uprøvd sykkel i tillegg til en kropp som var sterkt redusert. Med en målsetning om å få med så mange poeng som mulig i NM sammenheng må vel resultatene kunne sees på som på en kjempesuksess for Carl Berthelsen og Team Suzuki.

Pressemelding fra Team Suzuki Norway

Det ble en 4.plass etter lørdagens kvalifisering og det så absolutt ikke helt mørkt ut foran søndagens løp. Carl følte han kunne ligge på ca 80% uten at han stresset kroppen for mye og da samtidig hadde full kontroll.

Det var til tider veldig vanskelig for Carl å kjøre, men det var hele teamet forberedt på, så alt ble lagt til rette for at Carl ikke måtte gjøre noe annet enn å kjøre denne helgen.

Teamet hadde også med seg en helt ny sykkel, Suzuki GSXR1000 2009 mod, som ikke var prøvd før. Det var stor spenning til om denne ville fungere bra nok uten noen form for testing på forhånd, men her hadde Mekanikerne Magnus Medalen og Morten Steen gjort en optimal jobb så det ble en enkel jobb for Carl å tilpasse seg denne.

Løpene søndag startet veldig bra for Carl og han kom ut som nr 2 i det første løpet og lå der i noen runder før han ble tatt igjen av Kim Arne Sletten.

Dette stresset ikke Carl da han på forhånd hadde bestemt seg for ikke å ta i mer enn hva formen kunne takle og bare kjøre helt safe uten å ta noen sjanser.

Carl kjørte hele løpet på veldig jevne rundetider og kom i mål som nr 4. Kai Børre Andersen var klar vinner av dette løpet.

Løp nr 2 ble nesten en kopi av det første løpet. Carl kom ut som nr 3 etter unggutten Benjamin Bjørnsen, men kjørte forbi han etter en halv runde.

Resten av løpet ble som i det første og igjen kjørte Carl inn til en 4.plass.
Det ble da totalt 26 poeng i sekken og med 10 NM løp igjen å kjøre samt mulighet for 250 poeng er alt fortsatt helt åpent.

Utfordringene har stått i kø de siste årene for Carl, men det har vist seg gang på gang at bra med pågangsmot, riktig fokus og et bra team rundt seg så kan man takle det meste.

For denne gangen var det et virus som prøvde å stoppe sørlendingen, men med god hjelp fra legen, Alexander Sandnes, og mye hvile og næring klarte de å få kroppen i god nok forfatning til at det var forsvarlig å kjøre sykkel allerede etter 45 dager fra viruset børt ut.
Sett i denne sammenheng er Carl bare glad han fikk kjøre i det heletatt.

Nå håper vi bare at viruset ikke slår tilbake og at den positive formkurven fortsetter.

Teamet ønsker også å takke alle som hadde tatt turen fra Kristiansand for å se på.

Comments Closed