2013-Abu-Dhabi-Dessert-Challenge-1

 

Fra minusgrader og snøføre til glovarme dager og en litt annet føre, er nå Pål Anders Ullevålseter tilbake til Abu Dhabi Dessert Challenge.

 

Han reiste til Dubai i går og har nå forhåpentligvis installert seg på hotellet Qasr al Sarab, men så langt ser det vanskelig ut. I følge Vladimir Kusnier, som fungerer som hans mekaniker på denne VM-runden er det fullt ”hus”. Bivouac blir plassert 500 meter unna hotellet Qasr al Sarab og det nærmeste alternativet for overnatting er nesten 80 km.

 

Abu Dhabi Dessert Challenge

Det tidligere UAE Desert Challenge, en av verdens mest prestisjefylte internasjonale rally, gikk inn i en ny æra mars 2009, da det ble omdøpt til Abu Dhabi Desert Challenge. Det blir fem dager med rallysirkus og løpet går på tvers av Abu Dhabi. VM-runden er i tidsperioden 4-11. april og det er mange som er i startsporet i år også.

 

Startlisten

Spanjolen Marc Coma står på startlisten og har vunnet dette rallyet de siste syv av åtte år. Han er kun beseiret av Cyril Despres i 2008. Ullevålseter har fått tildelt startnummer 12, og alle de store rytterne stiller til start, foruten Cyril Despres som har fått et annet fokus i hverdagen. Pål Anders Ullevålseters beste plassering i Abu Dhabi Dessert Challenge var i 2011, da han kjørte inn til en 5. plass.

 

2011-Abu-Dhabi-Dessert-Challenge

 

Klargjøring

Super-spesialetappen går på søndag. Før dette står Pål Anders overfor to dager med testing, sjekker, tekniske kontroller og dokumentering. Resultatet på super-spesialen bestemmer startrekkefølgen på rally.

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss