vålseter-Dakar-2013-1″ src=»http://bikeport.no/wp-content/uploads/2013/01/Ullevålseter-Dakar-2013-1-670×330.jpg» alt=»» width=»670″ height=»330″ /> Foto: Pål Anders Ullevålseter

 

Dakar Rally er i gang og Pål Anders Ullevålseter storkoser seg i ørkensanden i Lima sammen med 183 andre to-hjulinger og andre med kjøretøy som har et ønske om å komme seg helskinnet gjennom løypen som er lang, hard og veldig utfordrende.

 

Fredag var Ullevålseter ute i ørkenen for å prøve seg frem på sykkelen, før den ble innlevert til teknisk kontroll.

 

Følg med på websiden til Pål Anders Ullevålseter for de siste oppdateringene.

 

Inne på websiden til Pål Anders Ullevålseter er følgende å lese:

Åpningsdagen lørdag 5. januar

 

Pål Anders Ullevålseter ble nummer 9 på dagens 1. etappe av Dakar Rally.

 

Spesialetappen strakk seg kun 13 kilometer fra Lima til Pisco. Tidsdifferansene talte derfor 5 ganger så mye som normalt. Mao: 1 minutt bak vinneren = 5 minutter bak vinneren i sammendraget.

 

Vinneren av dagens etappe ble hjemmefavoritten Francisco Lopez fra Chile som slo vår mann med 26 sekunder. Dette blir ganget opp med 5 og Ullevålseter ligger nå 2:10 bak sammenlagt

 

Snakket med Pål Anders akkurat nå og han har følgende å si om dagens etappe:

 

– Er kjempefornøyd med åpningsetappen, jeg har vel aldri hengt så godt med i starten av Dakar, så dette er bra. 2:10 bak er ingenting på nåværende tidspunkt. Sykkelen går bedre enn noensinne så her blir det bare å henge med nå de neste dagene, før jeg etterhvert øker risikoen noe for å avansere.

 

 

Etappe 2: Søndag 6. januar

 

Ullevålseter er godt fornøyd med dagens innsats.

 

Spesialetappen strakk seg 242 kilometer med både start og målgang i Pisco, Peru.

 

Vinneren av dagens etappe ble Joan Barreda Bort fra Spania på tiden 03:24:11 som slo nordmannen med 9 minutter og 42 sekunder. Ullevålseter ligger nå på 8. plass i sammendraget – 09:27 bak sammenlagtleder Barreda Bort.

 

Pål Anders har følgende å si om dagens etappe:

 

-Nok en god dag for min del – i det hele tatt en god start på Dakar 2013. Men Barreda Bort (etappevinner) kjørte forbi meg i en kjempefart og han følte jeg det var lite å gjøre med i dag. Jeg kjørte for meg selv i hele dag, hvilket jeg vanligvis ikke liker. Det er ofte best å slå følge med noen gjennom sanddynene som kvalitetssikring på navigering og tempo, men jeg synes det fungerte bra i dag å velge mitt eget tempo og rute. Og underlaget passer meg meget bra nå. Det beste jeg vet er å kjøre i sanden og det er det mye av nå.

 

 

 

Etappe 3: Mandag 7. januar

 

Så langt har de ikke begynt å kjøre dagens etappe men informasjon om den er lagt ut:

 

Pål Anders er på 8. plass sammenlagt før 3. etappe av totalt 14 i Rally Dakar. 09m 27s bak sammenlagtleder Barreda Bort.

 

Spesialetappen strekker seg over 243 kilometer med start i Pisco Peru, og målgang i Nazca. Ruten går hovedsaklig gjennom sand før det blir en 95 km lang transportetappe. Etappen er utfordrende med en del klatring og downhill. Se her for kart-detaljene: http://www.dakar.com/dakar/2013/us/stage-3/day-s-route.html

 

Følg tracking live her: http://trackingdakar.nl/

 

 

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Følg oss