Et flertall ønsker mer farger på MC-førere for å hindre ulykker, viser en ny undersøkelse. De fleste ulykker skyldes at bilføreren ikke ser motorsyklisten.Av: Mona Forsnes

På nettstedet Newswire kan vi lese at 54 prosent av den vanlige befolkningen ønsker mer bruk av sterke farger på MC-førerne for å bedre synligheten i trafikken, det viser en ny undersøkelse fra If Skadeforsikring. Andelen er nesten like høy hos oss motorsyklister.

Morten Hansen fra NMCU har en forklaring på hvorfor bilisten ikke ser oss i trafikken:

Det er fort å mene at noe bør være mer synlig når det kommer brått på. Den manglende synligheten kan også skyldes at bilistene ikke er oppmerksomme nok, sier generalsekretær Morten Hansen.

En rapport fra Transportøkonomisk Institutt slår fast at mopeder og motorsykler er godt synlige i trafikken. Problemet er at mange bilførere ikke er mentalt innstilt på å se etter tohjulingene.

Det betyr ikke at motorsykkelorganisasjonen er negativ til mer fargesterk påkledning.

Vi er helt med på at det er lurt med mer godt synlige farger. Og det kommer nå også stadig mer av dem, enten som påsydde flouriserende felt på armer og skuldre, eller som helflouriserende jakker, sier Hansen.

I år har det også for første gang kommet en flouriserende hjelm som lyser gulgrønt.

Les mer på Newswire

Facebook-kommentar

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

Kontaktinfo

BikePort AS
Postboks 21
7560 Vikhammer
Tlf: +47 92082072
E-post: post@bikeport.no

Følg oss