Uten navn 7 kopi

 

RECALL: Yamaha tilbakekaller aller modeller av sin supersportsykkel R1 og R1M produsert i 2015. Dette bekrefter Yamaha Skandinavia.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Så vidt vi i Bikeport forstår, er det ikke noen liten feil som må rettes på Yamahas nyeste generasjon av R1 (og baneversjonen R1M).

 

GEARKASSE

Det er funnet feil på gearkassene som kan få drevet til 2.gearet (samt innfesting) til å ryke under har belastning over tid. Yamaha er også bekymret over at 3.- og 4-gear kan bli deformert eller ryke under samme harde belastning over tid. Norske eiere av Yamahas R1/R1M vil få brev enten fra Yamaha Skandinavia eller sin forhandler om problemet, og hvordan de skal forholde seg til tilbakekallelsen.

 

HELE MOTOREN?

Det Yamaha trolig nå må ta stilling til, er om de skal bytte bare de aktuelle drevene på modellen, om de skal bytte hele gearkassen – eller om de rett og slett skal bytte hele motoren på de utsatte modellene. I følge Yamaha selv er det brukt for dårlige materialer – i forhold til motorens ytelser – på enkelte av drevene i gearkassen. Hvorvidt fabrikken mener det er mest kost-effektivt å bytte hele motoren, bare gearkassen eller de enkelte drevene, er fortsatt usikkert.

 

USIKKERT

Selv om Yamaha Skandinavia bekrefter at alle R1-modellene fra produksjonsår  2015 blir påvirket av tilbakekallingen, er det flere motorsykkelrelaterte nettsteder som skriver at det er mulig at bare en del av produksjonsserien er påvirket av feilen. Du som kunde vil få informasjon om – i så fall –  hvilke ramme-/motornummer som er påvirket.

Facebook-kommentar