Vi motorsyklister vet hvor farlig det kan være med hull i veien. De er like mørke som resten av veien og når du kjører en motorsykkel over et slikt hull, er det ikke behagelig akkurat men også farlig. Motorsykkelen kan få skader og det kan du også hvis uhelle er ute.Av: Mona Forsnes

Det å få fikset hullene, vet vi kan ta evigheter, (hvertfall i vårt land) og det koster selvfølgelig penger. Likere blir det ikke med en vinter som ødelegger veien enda mere og vi vet at da tar det enda lengre tid med alle hullene siden hullene før vinteren ikke ble fikset.

Men kanskje er det håp

To studenter ved Polytechnic University, Milano, Italia, har kommet opp med en glimrende og akseptabel? ide. Ideen går ut på å ha dette stoffet under asfalten og når asfalten begynner å gå i oppløsning kan vi mye enklere se den skarpe fargen som er under og på den måten bli oppmerksom på at det er hull der.

Stoffet er faktisk under utprøvning i byen Rho (der verdens største motorsykkel messe holder til, EICMA).

Hvis det viser seg at dette fungerer på en tilfredsstillende måte, får vi håpe at Statens Vegvesen finner frem lommeboken siden de ikke klarer å fikse hullene fort nok.

Her kan du les mere om stoffet.

Kilde: motorbiker

Facebook-kommentar