Det er ingen som skal si at ørkenreven Pål Anders Ullevålseter mangler sportsånd. I dag hjalp han sin argeste konkurrent om sammenlagtseieren til mål.

 

Tekst: Claus Diseth

 

I tillegg til å stoppe for å hjelpe konkurrenten, kjørte nordmannen inn til sin andre etappeseier i Africa Eco Race. Sammenlagt etter åtte etapper ligger Ullevålseter som nummer to.

 

TOM FOR SUPPE

Slik beskriver Pål Anders dagens hendelsesrike etappe på sin egen blogg:

– Jeg kjørte inn til etappeseier nummer to på dagens etappe, 13:23 foran Gev Sella som leder. Sella ledet gjennom hele løpet, han gir maks gass hele veien. Jeg kjørte taktisk, holdt igjen fem prosent for å spare motoren. Han kjører uansett fortere enn meg. Men på slutten gikk han tom for bensin.

 

DESPERAT

Pål Anders fortsetter;

– Når jeg kom til kontrollposten stod han der, desperat i blikket. Jeg gav han en liter bensin, klarte ikke la være. Han er ung og jeg gidder ikke være kjip. Så dro jeg avgårde inn til mål. To km etter mål gikk han tom for besin igjen, men det var ingen tid på transporten i dag så da får han ingen straffepoeng. Ceci som lå på andreplass i sammendraget før start fikk problemer med sykkelen og er ute av kampen.

 

VIKTIGE MINUTTER
– Jeg hentet inn viktige minutter og ligger nå på andreplass 36:24 bak Sella i sammendraget. Det er jeg godt fornøyd med. Terrenget her nede er ikke like spennende som tidligere, det er generelt lett. For lite sanddyner, for mange veier! Men det ble allikevel en lang og hard dag, skriver rutinerte Pål Anders Ullevålseter.

Facebook-kommentar