Det ble en tøff dag på jobben for Norges deltaker i Africa Eco Race, Pål Anders Ullevålseter.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Etter bare to kjørte fartsetapper er «ørkenreven» hele 46 minutter bak italieneren Paolo Ceci som leder. Til tross for knall og fall sikret Ullevålseter seg en femteplass på etappen. Sammenlagt beholder han tredjeplassen.

 

FIRE MIL

Men etter bare fire kjørte mil av den drøyt 30 mil lange etappen krasjet Ullevålseter. Slik beskriver han hendelsen på sin egen blogg:

– Mens jeg fløy i luften husker jeg at jeg så ned mot bakken for å se hvor jeg skulle lande. Der var det myk sand og da ble jeg glad. Jeg husker at jeg tenkte at dette skulle gå bra. Jeg landet, kjente etter. Det var svært oppløftende, skriver han.

 

MEN SÅ…

Men når Pål Anders fikk ristet sanden ut av brillene, sank humøret flere hakk.

– Men så så jeg sykkelen. Hele sykkelstyre var bøyd nedover og fremover, så jeg måtte frem med verktøyet. Det ble lange mil på sykkelen idag. Null forbrems og med styret vendt nedover, men det var flaks jeg kom i mål. Hendene mine har hatt bedre dager, innrømmer Ullevålseter.

 

STEMTE IKKE

Ullevålseter skriver videre at han og sykkelen ikke er helt godvenner så langt:

– Ting stemte ikke helt med sykkelen i dag. Bakdemperen fungerer ikke som den skal. Den blir definitivt byttet ut, sier han.

Heller ikke på den første fartsetappen mandag var Pål Anders helt happy med sykkelen, som han mente føltes tung. I tillegg har han ikke sittet på rallysykkelen siden han vant løpet i fjor.

Etappen onsdag er totalt 525 kilometer lang, med en fartsetappe på 433 kilometer. Vi tipper det blir mye skruing for «vår mann» i natt.

Facebook-kommentar