Africa Race er i gang. I dag gikk første startetappe. Veteran og fjorårsvinner Pål Anders Ullevålseter startet tradisjonen tro relativt «rolig».

 

Tekst: Claus Diseth

 

Etter offisiell åpning utenfor Monaco, transport og ferge, har årets utgave av Africa Eco Race startet for fullt med første fartsetappe i Marocco. Og det starter bra for vår mann.

 

TESTER

Pål Anders Ullevålseter vant Africa Eco Race (egentlig tilnærmet likt det gamle, originale «Paris-Dakar») suverent i 3016. Og på dagens etappe – den første i Marocco – har den erfarne veteranen startet rolig. Mest sannsynlig for å teste utstyret, få teamet på plass, og for å kjenne på konkurransen.

 

CA 700 MIL

Kartet under viser ruter og etapper i årets Africa Eco Race, som tradisjonen tro ender i Dakar. «Pensjonist» Ullevålseter sier at det er viktigere å komme dit, enn å vinne løpet. Rett og slett fordi han støtter, samler inn penger og organiserer oppbyggingen av en barneskole i kystbyen. Det har han gjort i flere år nå, og en av hovedmotivasjonene for gutten fra Ullevålsetra utenfor Oslo for å delta i det krevende løpet.

(artikkelen fortsetter under kartet)

PÅ TREDJE

På den første fartsetappen mandag, i Marocco, kjørte Pål anders inn til en solid tredjeplass. Sørafrikanske Gev Teddy Selly (KTM) vant etappen 16 sekunder foran italienske Paolo Ceci (Honda) og altså vår mann Pål Anders Ullevålseter. Han er før morgendagens etappe drøye to minutter bak lederen.

 

Facebook-kommentar