SEIRET: Pål Anders Ullevålseter vant Africa Eco Race i suveren stil i 2016.

 

«Pensjonist» Pål Anders Ullevålseter kjører også årets utgave av «Africa Race» – det originale «Paris-Dakar».

 

Tekst: Claus Diseth

 

Vår mann fra Ullevålsetra utenfor Oslo vant 2016-utgaven av Africa Race i suveren stil forrige sesong. Vi i Bikeport tror «gubben» har gode sjanser til å ta hjem tittelen også i år. Selv om Pål Anders egentlig har fokus på noe helt annet.

 

BYGGER SKOLE

Utenfor løpets endestasjon – Dakar – ligger det en skole. Den var første stoppested for Ullevålseter etter at seieren var sikret i fjor. Den blir også første stoppested i år. Pål Anders har i lang tid samlet inn penger til denne barneskolen, pusset den opp og sørget for at ungene har toaletter, tak over hodet, skrivesaker, lærere og mat. Hittil har Ullevålseter samlet inn drøyt 200.000 kroner til skolen. Men: Selv om ikke alle pengene er benyttet så langt, går hver eneste innsamlede krone til Dakar. Det sørger en av Norges største motorsportstjerner for personlig.

 

GIVERGLEDE

Selv sier Pål Anders følgende på sin egen blogg:

– Totalt har skolen mottat 1100 euro, men jeg har ennå mer på kontoen. Tilsammen har sponsorer, venner, folk jeg ikke kjenner, skoler og teamet nå samlet inn over 200.000 kr. Jeg er utrolig rørt over givergleden og engasjementet fra alle dere. Det er helt fantastisk, tusen takk. Nå blir neste tiltak nye toaletter, male resten av skolen og kjøpe inn flere stoler og bord, skriver Ullevålseter.

 

I ÅR IGJEN

Slik forklarer «pensjonist» Ullevålseter sin deltakelse i Africa Eco Race:

– Jeg kjører Africa Race i år også siden jeg allikevel skal ned å besøke skolen. Det hadde rett og slett ikke vært mulig å sett løpet fra sidelinjen. Jeg besøker skolen 16. januar og gleder meg allerede til å møte barna. Det er så fantastisk at noen av sponsorene mine blir med og får oppleve dette. Jeg planlegger en grillfest med alle sammen når jeg besøker skolen.

Jeg påpeker at 100% av pengene går til skolen og barna. Ønsker du å gi ditt bidrag? Kontonummer: 6079.56.72926

Facebook-kommentar