_gp_8813.gallery_full_top_fullscreen

 

Etter en treukers «sommerferie» er MotoGP tilbake. Denne helgen på historiske Assen nord i Nederland.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Årets løp på klassiske Assen er faktisk 86. gang det arrangeres Grand Prix-racing her. Første løp gikk av stabelen allerede i 1954, og den nederlandske banen er den  eneste som er igjen av de opprinnelige banene fra ’49.

 

PÅ SØNDAG

Så lenge det har blitt arrangert GP-racing her, har racingen alltid blitt kjørt på en lørdag, i motsetning til søndager for alle andre baner i MotoGÅ-serien. Men i år er dette endret for aller første gang. Og Marc Marques, Valentino Rossi, Jorge Lorenzo og de andre skal gjøre opp om seieren tidlig søndag ettermiddag.

 

DUCATI RASKEST

Etter den første fritreningen fredag domineres resultatlistene av Ducatiførere. Andrea Iannone leder an, og trenger nok en god opplevelse denne helgen, etter at han «torpederte» Jorge Lorenzo i forrige race, med den konsekvens at hverken Lorenzo eller ham selv kunne fullføre løpet. Det betød også at Lorenzo mistet VM-ledelsen til Marc Marquez, samtidig som Valentino Rossi knappet godt innpå teamkameraten på tredje plass. Iannone må på sin side «betale for torpederingen» ved å starte sist i feltet på søndag – uansett hvordan han gjør det i kvalifiseringen.

 

ROSSI STERK

Tradisjonelt har Valentino Rossi vært veldig sterk på Assen, og italieneren har faktisk vunnet her syv ganger. Og mange husker sikkert fjorårets løp hvor Marquez og Rossi kjempet bakhjul mot forhjul helt inn til den siste sjikanen på siste runde. Den duellen vant Rossi.

Hondaførerne Dani Pedrosa og Marc Marquez fikk ingen god start på fredagens første fritrening. Begge to havnet utenfor topp ti, men det er vel ikke urimelig å anta at begge vil komme sterkere i løpet av helgen.

 

RINS TIL SUZUKI

Moto2-stjernen Alex Rins har benyttet sommerferien tiil å skrive under for Suzukis MotoGP-team neste sesong, og vil da dele garasje med Andrea Iannone. Rins overtar dermed setet til Maverick Vinales, som blir Rossis teamkamerat hos Yamaha neste år.

 

Facebook-kommentar