yamaha1

 

Denne helgen starter racingsesongen for fullt, med World Superbike (WSB) på Phillip Island utenfor Melbourne i Australia. Og serien ser ut til å bli mer spennende enn på flere år.

 

Tekst: Claus Diseth

 

WSB har i langt tid slitt med et ufortjent «B-stempel» i forhold til MotoGP. Det synet bør absolutt revurderes. Både fordi det ofte er mange førere og forskjellige sykkelmerker som kjemper om løpsseire. Og fordi det går fort. Styggfort.

 

SEKUNDET BAK

For bare få dager siden gjennomførte MotoGP-sirkuset sin andre offisielle test nettopp på Phillip Island. Til slutt var Marc Marquez raskeste mann med en rundetid på 1.29,1 på den vakre banen. Og i dag hadde førerne i World Superbike sin siste trening før helgens to løp. Og her gikk det unna. Beste tid ble satt av Sylvain Guintol på en Yamaha R1 med 1.30,8.

 

11 FØRERE

Og det var tett bak Yamaha-føreren. Faktisk var 11 førere innenfor sekundet bak franskmannen. Årets sesong markerer forøvrig et comeback for Yamaha i WSB, etter at de i flere år nå ikke har hatt fabrikkteam i serien. Guintols teamkamerat i Pata Yamaha Alex Lowes fikk ellevte beste tid, snaue sekundet bak.

 

NICKY HAYDEN

Som kjent har tidligere MotoGP-verdensmester Nicky Hayden meldt overgang til WSB ombord på en CBR 1000RR Fireblade i Hondas offisielle fabrikkteam. Og viste på dagens trening at han slett ikke har blitt for gammel til å henge med i teten. Med tiden 1.31,4 kneppet han inn på en sjetteplass. Hayden ble forøvrig spurt om hva den største forskjellen på en MotoGP-maskin og en WSB-sykkel er, og svarte følgende:

– Den største forskjellen er at en WSB-maskin beveger seg langt mer enn en MotoGP-sykkel. Det tar litt tid å bli komfortabel med akkurat dette, svarte den sympatiske amerikaneren.

 

KAWASAKI

Forøvrig var Haydens teamkamerat Michael van der Mark nest raskeste mann på «The Island» med tiden 1.31, 2. Rett bak ham fulgte Jonathan Rea og Tom Sykes – begge Kawasaki. Fjorårets verdensmester har nok mer enn bare skumle hensikter i år også, ombord på nye ZX-10R.

Det er også verdt å merke seg at bak de fire raskeste, fulgte engelskmannen Leon Camier på sin MV Agusta. Leon – en av de teknisk beste førerne i WSB – klokket inn på 1.31,4.

Facebook-kommentar