Hvem tar sølv og bronse i Superbike? Ole Bjørn Plassen er det ingen som kan gjøre noe med – han er allerede norsk mester i Superbike.

Tettpakket med høydepunkter og heftige opplevelser på Rudskogen i helga.

Her er noen av høydepunktene:

  • Hvem tar sølv og bronse i Superbike? Ole Bjørn Plassen er det ingen som kan gjøre noe med – han er allerede norsk mester i Superbike. Men søndag avgjøres det hvem som skal flankere mesteren på pallen. Svaret får vi søndag.
  • Et av de store trekkplasteret blir tidligere formel 1-sjåfør Mark Webber som besøker festivalen begge dager. Webber som har ni seiere i Formel 1 skal kjøre oppvisning, men det er foreløbig ikke bekreftet hva han kjører.
  • Verdens raskeste Jetbil gjeste festivalen nemlig FireForce 3 som har en motor tilsvarende 10.000 hestekrefter og kan komme opp i over 550 Kilometer i timen.

  • Flere av landets fremste driftere kommer og de har fått i oppgave å underholde publikum. Blir det tørr asfalt skal det ikke spares på blårøyken eller på dekkene.
  • NASCAR er den mest populære motorsportserien i USA. Under Rudskogen Motorfestival vil denne Sprint Cup-bilen til Wurth kjøre oppvisning. Dette trolig første gang en NASCAR bil skal kjøre oppvisning i Norge. For å sette NASCAR i perspektiv: Serien som startet som lokal underholdning i Sørøst-USA  hari dag vokst til å bli landets nest mest populære sport målt i TV-seertall, kun bak NFL.  NASCAR har 75 millioner fans som handler lisensierte produkter for mer enn to milliarder dollar i året. Sprint Cup-bilene veier rundt 1500kg og har en V8 motor på 5,86 liter. Bilene yter 865 hestekrefter med restriktorplate og har en toppfart på rundt 378 kilometer i timen.
  • Joakim Ottersen jakter på ny banerekord har gjort det til vane å senke banerekorden på Rudskogen. Senest under Racing NM i midten av august senket Joakim Ottersen sin egen banerekord ytterligere. Hans raskeste tid rundt Rudskogen er 1.21.850 , men selv mener han det er mulig å kjøre enda raskere i sin Opel Vectra DTM-bil fra 2004.
    – Ja, det er absolutt mulig å kjøre raskere enn det jeg har gjort til nå. Hvis alt stemmer og baneforholdene er gode håper jeg å kjøre enda raskere, sier han til festivalens hjemmesider.

 

Les mer om motorfesten her

Facebook-kommentar