Freestyle motocross proff Andrè Villa fra Vågå slo i natt til og vant den første runden av Red Bull X-fighters serien 2010.Av: Mona Forsnes

Villa gikk helt til topps foran 42.000 tilskuere i Plaza de Toros Monumental i Mexico City der han vant foran flere ganger X-games medalist og vinner av X-fighter serien 2009, Nate Adams fulgt av Robbie Maddison på 3 plass.

Midtveis ut i konkurransen ble konkurransen avlyst på grunn av regn, og de gjeldene resultatene fra kvalifiseringen som Andrè Villa dominerte ble stående som gjeldende resultat.

Andrè Villa har nå skaffet seg et godt utgangspunkt i kampen om sammenlagt trofeet som skal deles ut i Roma 1. oktober 2010.

Andrè Villa forteller:

-Det kjennes herlig å vite at jeg var dominerende i natt. Å komme fra en liten bygd som Vågå og gå til topps ien slik idrett viser at du setter dine egne begrensninger. Gå ut å ta din del av verden, den blir ikke servert. Noen mener at suksess ikke måles i hvor du står, men hvor langt du har kommet fra der du startet. Fra Vågå til seier i Mexico har vært en lang vei, men jeg har fortsatt en god reise igjen. Dette skal bli moro.

Red Bull X-fighters er den mest prestisjefylte serien der de 12 beste fra verdens kontinenter er samlet for å konkurrere om heder og ære i seks forskjellige land i løpet av 2010.

Det startet i Mexico City i natt og fortsetter foran pyramidene i Giza den 14. mai, Røde Plass i Moskva 26. juni, Las Ventas Madrid 22/23 juli, The power plant London 14. august og det hele avsluttes i Stadio Dei Marmi i Roma den 1. oktober der sammenlagt vinneren skal kåres.

Kilde: motox.no

Facebook-kommentar