Norvald Haaland har vært å kjørt Nordisk Mesterksap i SuperBike på Karlskoga i helga. Innsatsen ble belønnet med en andreplass sammenlagt i mesterskapet.

 

Carl Berthelsen var og påmeldt i helga, men ble dessverre stoppet av lydkravet i Sverige og måtte reise hjem uten å få kjørt løp.

 

Selv sier Norvald dette om helgas opphold i Sverige:

 

Det har vært en utfordrende helg på Karlskoga i Nordisk mesterskap med mye varierende vær. Det startet bra på fredagen med sol og opphold men mye vind . Kjørte alle passene og kom ned på samme tider som på NM helgen før. På lørdagens første kval klarte jeg endelig å komme meg under det magiske 1.06 runder.

karlskoga

Jeg startet som nr 3 på start platen etter 2 svensker ved navnet Backstrøm og Hubner. kom bra i gang på løpet og holdt 2.plassen bak Hubner og hadde bra kontroll, men etter noen runder startet det å regne og det ble rødflagg pga en heftig kræsj.

 

På omstarten var det bløt bane og Karlskoga banen er ikke nådig når det er vann på banen. jeg hadde en bra start og lå lenge på 2 plass , men var nok litt for passiv på slutten av løpet og kom i mål som nr 3.

 

På søndagens kval kjøret jeg noe bedre på vått underlag , med det var det flere som gjorde og jeg kvalet inn som nr 4. Det tørket opp til løpet og jeg var happy med det, men når vi sto på starten begynte det å småreine igjen. starten gikk og jeg gikk raskt opp i ledelse og hadde god steam , men det startet å reine enda mer så løpet ble rødflagget.

 

På omstarten var det veldig vått på banen etter at det høljet ned. Jeg hadde en bra start og ledet etter en  runde, så ble det rødflagget igjen etter en stygg velt.

 

 

NY start igjen , kom godt i gang og fulgte Backstrøm som ledet, jeg viste at jeg hadde 1,5 sekund på han fra første del av racet så det var bare å kjøre likt som han tenkte jeg. som sagt som gjort gjorde jeg det. jeg holdt følge etter han og det er ikke lett da han var veldig rask, men jeg vil påstå at det var et av mine beste reinløp noen gang på denne banen.

 

Jeg vant løpet med noen tideler når del 1 og 3 ble lagt sammen. del 2 av løpet gjelder ikke når det er mindre en 3 runder. Så det ble 2.plass totalt i Nordisk mesterskap, er godt fornøyd med det. Men vi fikk prøvd masse ting på sykkelen som kommer til gode på neste runde i NM som går på Vålerbanen 14-15 .August.
nordisk karlskoga pallen nordisk karlskoga

Facebook-kommentar