JOBBET HARDT: Marc Marquez måtte jobbe hardt for å slå Valentino Rossi på Sepang.

JOBBET HARDT: Marc Marquez måtte jobbe hardt for å slå Valentino Rossi på Sepang.

 

Esteve Rabat sikret seg VM-tittelen på Sepang i Malaysia, etter å ha blitt nummer tre i løpet bak vinner Maverick Vinales og Mika Kallio. I den største klassen ble det kamp nesten helt til slutt.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Verdensmester Marc Marquez har vært raskest på Sepang hele helgen, og startet fra pole position. Ved siden av ham på førsterekka stod Dani Pedrosa og Jorge Lorenzo. Valentino Rossi har ikke sett helt komfortabel ut på den glovarme banen i Malaysia, og kvalifiserte inn til sjette startspor.

 

RACE ER RACE

Marquez fikk en relativt dårlig start, og ved inngangen til første sving ble det litt knuffing mellom ham og Lorenzo. Dette førte til at Marquez ble presset til å ta et veldig bredt spor gjennom svingen, og havnet helt nede på åttende plass. I front tok – ikke helt overraskende – Dani Pedrosa ledelsen. Han har vunnet på Sepang flere ganger.

 

LORENZO I FRONT

Men allerede før første runde var ferdigkjørt, passerte Lorenzo Dani Pedrosa. Andrea Dovizioso på tredje måtte på runde to se seg forbikjørt av Valentino Rossi. Og i sving 15 mistet Dani Pedrosa fronten, rett foran Valentino Rossi. Pedrosa kom seg etter hvert opp på sykkelen igjen, og kjørte seg opp til en ellevte plass. Før han krasjet igjen, og var ute av løpet.

 

TO GANGER YAMAHA

Marquez kjørte seg opp til tredjeplass i løpet av runde tre. I front lå Lorenzo, med Rossi hakk i hæl. Og det ble tidlig klart at «The Doctor» hadde mer tempo inne enn sin teamkompis Lorenzo. Halvveis i det 20 runder lange løpet (110 kilometer i 40 graders varme…) reiste nesten samtlige av de 80.000 tilskuerne seg, da Rossi passerte Lorenzo. Det samme gjorde Marquez, og etter en durabelig fight med Rossi, tok Marquez ledelsen. Og når det gjensto to og en halv runde, klarte ikke Rossi lenger å henge på Marquez, som jobbet inn sin 12 MotoGP-seier for sesongen, og tydelig viste hvorfor han er en verdig verdensmester.

 

HONDA-SEIER

At Marquez vant på Sepang, betyr også at Honda tok hjem VM-tittelen i konstruktør-klassen.

 

VERDENSMESTER: Esteve Rabat sikret seg VM-tittelen i Moto2 da han tok tredjeplassen på Sepang bak Vinales og Kallio.

VERDENSMESTER: Esteve Rabat sikret seg VM-tittelen i Moto2 da han tok tredjeplassen på Sepang bak Vinales og Kallio.

Facebook-kommentar