BLI MED OSS FOR NOEN HERLIGE DAGER, MORO OG NYTELSE PÅ VESTKYSTEN AV NORGE

1-1600x1200

 

ETR Atlantic Road Festival 2015 er en feiring av den verdenskjente Atlanterhavsveien som er en av Norges største turist-attraksjoner. Festivalen gir en god anledning til å bringe mennesker sammen fra mange forskjellige land for å nyte god musikk, moro, venner, lokal mat og drikke, samt massevis av motorsykler og en hyggelig atmosfære ved en flott beliggenhet.

 

Etter mye leting, har vi funnet et perfekt sted for ETR Atlantic Road Festival, Bremsneskaia på Bremsnes, som ligger omtrent 11 km sørvest for Kristiansund, og 20 km nordøst for Kårvåg, og starten på Atlanterhavsveien i seg selv.
STED : BREMSNESKAIA, BREMSNES, 6530 AVERØY, NORDMØRE, NORWAY

GPS : 63.089020, 7.667878 // 63°05’20.4″N 7°40’04.9″E // GOOGLE MAPS >> https://goo.gl/maps/UHKsF

DATO : AUGUST 14-16, 2015

INFO: www.europeantouringroute.com/etr-atlantic-road-festival-norway

BUY SINGLE AND GROUP TICKETS HERE >> http://etr.simpletix.com/Event/23223/ETR-ATLANTIC-ROAD-FESTIVAL

 

ETR ATLANTIC ROAD FESTIVAL ER FOR MOTORSYKLISTER, TURISTER, TRIKERS, SYKLISTER, BILSJÅFØRER, ELSKERE OG TURGÅERE

Atlanterhavsveien er en av de største delene av ETR // European Touring Route, tusenvis av motorsyklister, og muligens millioner av andre typer turister opplever Atlanterhavsveien hvert år. I tillegg til Atlanterhavsveien, er det mange andre flotte opplevelser i området, så utforsk gjerne området på egenhånd, slik at du kan anbefale dine funn til andre reisende på festivalen!

 

GOD HARD ROCK OG STOR ELEKTRONISKE LYDLANDSKAPER

ETR Atlantic Road Festival bringer sammen en kombinasjon av musikkstiler, fra Rock og Blues til Lounge og Elektronisk. Fredag vil være en primært elektronisk erfaring, med internasjonale DJ’s som konstruerer lydbilder inspirert av det store og robuste norske landskapet, og festen ruller videre til langt etter midnatt. Lørdag får vi oppleve et hardere lydbilde av Hard Rock og Blues dundrende gjennom havneområdet, og et elektronisk nachspiel i den lyse norske natt.

Noen av bandene og DJ-ene:

FREDAG, 14.08.15

Ingo Vogelmann (DE)
CLMD (NO)
Terje Sæther (NO)
Popkissed (NO)
Robert Solheim (NO)

LØRDAG, 15.08.15

Orango (NO)
SEA (DK)
Förtress (DK)
Doublestone (DK)
Brother Tuck’s (NO)

(Med mulige forandringer).

 

KJØR ATLANTERHAVSVEIEN MER ENN EN GANG I LIVET!

29-1600x1200

Den verdensberømte Atlantic Road / Atlanterhavsveien er en 8,3 kilometer lang del av Riksvei 64, som går gjennom en øygruppe ut mot Norskehavet, mellom landsbyene Kårvåg på Averøy og Vevang på Eida, Norge. Atlanterhavsveien er bevart som en Cultural Heritage Site, og er klassifisert som en Nasjonal turistveg.

 

Veien har blitt erklært som “Verdens beste Road Trip ” av The Guardian, og blitt tildelt tittelen som ” Norwegian Construction of the Century “, på grunn av arkitekturen av veien, broene og den utrolige kysten den passerer gjennom.

 

Atlanterhavsveien er bygget over en rekke små øyer og fjellformasjoner, som er forbundet med flere vegforbindelser, viadukter og åtte bruer. Den mest minneverdige er Storseisundet bru, som måler 260 meter (850 fot) med en sving i midten. Kommunegrensen mellom Eide og Averøy går under Storseisundet bru. I 2009 åpnet Atlanterhavet Tunnel fra Averøy til Kristiansund , og sammen danner de den andre fastlandsforbindelse mellom Kristiansund og Molde.

 

Så langt tilbake som 1909 hadde det vært planer om å lage en transportrute gjennom øyene, på den tiden ble det også diskutert om det skulle lages en jernbanelinje gjennom regionen. Etter hvert ble bilen et naturlig transportmiddel, og planene for jernbanen ble senere droppet.

 

Atlanterhavsveien ble bygget og åpnet den 7. juli 1989, til en kostnad på 122 millioner norske kroner. Finansieringen av veien bestod av 75 % offentlige tilskudd og 25 % bompenger. Innsamling av bompenger var planlagt å pågå i 15 år, men i juni 1999 ble veien nedbetalt, og bomavgiften ble fjernet. Nå kan du kjøre Atlanterhavsveien så mye du vil, i begge retninger, og nyte den når du vil, uten å betale for det.

 

SPEKTAKULÆR UTSIKT OVER NORD ATLANTEREN

Det er flere panoramautsiktspunkter og rasteplasser i interessante arkitektoniske former som ligger langs Atlanterhavsveien, hvor du kan oppleve både natur og arkitektur i et flott samspill med hverandre. Noen av plattformene som er satt opp er også populær blant sportsfiskere, og mange reiser fra forskjellige land for å fiske der.
Lenger vest ligger Hustadvika, en beryktet strekning av åpent hav, hvor mange skipsvrak ligger på havbunnen på grunn av de mange dramatiske vinterstormene som herjer i området. Mange turister velger faktisk å reise til Atlanterhavsveien i løpet av sen-høsten, bare for å oppleve et forrykende vær som pisker inn over veien. Nedenfor er motsatt effekt – ro og vidstrakte sletter for å tømme tankene og for å drømme seg bort!

 

FLOTTE AKTIVITETER PÅ NORDMØRE

Det er mange flotte aktiviteter, opplevelser og ting å ta seg til på spektakulære Nordmøre. Både før og etter ETR Atlantic Road Festivalen kan man godt tilbringe tid på Nordmøre for å nyte de mange flotte opplevelsene som denne spennende regionen har å tilby.

 

Dersom en ønsker noe annet enn å nyte livet på motorsykkelen på fantastiske veier som for eksempel Aursjøveien, kan man alltids bruke noen dager på andre flotte aktiviteter i området. Hva med fotturer i flott natur, klatring, utforsking av naturen, terrengsykling, havpadling, seiling, dykking, eller nyte et måltid av den lokale maten. Området gir mulighet til et besøk i Bremsneshola, besøke mange små landsbyer, utforske bortgjemte bukter og viker, og besøke store museer og lokale håndverksbutikker. Dette er kun noen få eksempler som du finner i de vakre kystbyene i den praktfulle regionen.

 

Et annet alternativ kan være å bare stikke fra Internett, gå offline, slappe av i noen dager på noen av de vakre og rolige kystlandsbyene , eller finne sin egen bit av paradiset, langt fra publikum, trafikk, stressende arbeidsliv, langt fra teknologi, skjermer, iPads og mobiltelefoner. Faktisk ikke engang ta telefonen!

 

ETR // ATLANTIC ROAD FESTIVAL CAMPING

For å få mest ut av Atlantic Road Festivalen, anbefaler vi overnatting på campingplassene ved hovedfestivalområdet. Vi har to separate campingområder, en som er like ved festivalområdet, og en roligcamp ca. 1 km unna.

 

Begge campingplassene koster det samme og prisen belastes per person som overnatter der (ikke per telt), så det er ingen vits å prøve å presse 10 personer inn i et 2 – mannstelt. Med mindre du liker den slags ting. Campingpass kan kjøpes ved inngangen til hver leir.

 

PARKERING ETR ATLANTIC ROAD FESTIVAL

Motorsykler parkerer gratis, mens alle andre betaler en avgift. Både motorsykler og biler vil være under oppsyn av våre erfarne sikkerhetsansatte, slik at du kan slappe av og ha det gøy, og vite at din kjære motorsykkel vil være trygg på MC Parkeringsplass. Parkeringstillatelser kan kjøpes ved inngangene til parkeringsplassene.

 

VIKTIGE FESTIVAL OVERLEVELSE TEKNIKKER – MAT OG DRIKKE

Det vil være nok av god mat og drikke å velge mellom, catering for alt fra kjøttetere til vegetarianere. Salg av mat og drikke vil være tilgjengelig på festivalområdet, og det er ikke lov til å ta med egen alkohol eller mat.

 

PRISER I NORSKE KRONER (NOK)

900, – Multi-dagers pass inkludert camping, parkering og adgang for alle 3 dager.

750, – 2 konsertdager – fredag og lørdag. (Camping og parkering kjøpes separat, slik det er opplyst om over).

400, – 1 dag. (Camping og parkering kjøpes separat, slik det er opplyst om over).

100, – Camping for en natt (per natt). Kjøpes ved inngangen til leirplassen.

100, – Parkering (per dag). Kjøpes ved inngangen til parkeringsplassen.

 

OM ETR // EUROPEAN TOURING ROUTE

12 638 kilometer med landevei fra Nordkapp til Cádiz, leder den Europeiske Touring Route motorsykkelturister gjennom vill natur, uberørte og robust kystlinjer, gjennom storslåtte fjellkjeder og over fruktbare landlige omgivelser. Underveis vil en oppleve mange interessante steder å besøke, ETR nettsteder, hoteller og attraksjoner.

 

27-1600x1200

 

European Touring Route engasjerer og inspirerer motorsykkelturister fra hele verden, for å utforske europeiske land, og oppleve mangfoldet av interessante aktiviteter som Europa har å tilby.

 

Ruten er utviklet for å puste nytt liv i distriktene i hvert land, med fokus på landlige byer og landsbyer, bortgjemte fjell og kystområder. Lokalbefolkningen får mulighet til å selge sine råvarer, produkter og tjenester til turister som bruker ETR Route.

 

For motorsykkelturister, har Europa store strekninger av lange svingete hårnålseksjoner med mange switchbacks, flotte kystveier, fjelltunneler, spektakulære bruer, og noen av de mest fantastiske fjelloverganger i verden. ETR knytter alt dette sammen til en stor rute.

 

ETR er for alle – motorsyklister, bilturister, campere , syklere, Pilgrimer, turgåere og alle andre typer 2, 3 og 4-hjuls turister. Enten du reiser med motorsykkel, bil, motorsykkel med sidevogn, sykkel, buss eller campingbil, er en ting sikkert, reisende elsker gode veier!

 

ETR oppmuntrer og fremmer turisme, historie, kultur, geografi, gastronomi, erfaringer, severdigheter, shopping og velvære. Det bringer den reisende til nasjonalparker, landsbyer, slott, museer, utsiktspunkt, utstillinger, arrangementer, hoteller, restauranter, barer, og lekre Cafeer.

 

Fra Nordkapp til Cádiz, veien forbinder de mange forskjellige kulturene, folkeslagene, landskapene, språket og skikkene som bare venter på å bli oppdaget og opplevd, med millioner av reisende.

 

Følg utviklingen av europeisk Touring Route på nettsiden og sosiale medier:

28-1600x1200

EUROPEAN TOURING ROUTE

www.europeantouringroute.com

www.facebook.com/EuropeanTouringRoute
www.facebook.com/groups/EuropeanTouringRoute
www.facebook.com/ETR.EuropeanTouringRoute

Facebook-kommentar