TP-Header-1

 

Australske Toby Price (28) vant årets utgave av Dakar-rallyet. KTM-føreren var komfortable 39 minutter foran nestemann i sammendraget etter 14 etapper.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Det er første gang i historien at en australsk fører vinner Dakar-rallyet. Og det er femtende gang på rad at KTM tar hjem sammenlagtseieren.

 

IMPONERENDE

Den australske føreren kjørte sitt aller første Dakar-rally så sent som i fjor, og kom inn til en imponerende tredjeplass i debutsesongen. I år klatret han altså helt til topps sammen med KTMs fabrikkteam. Det er forøvrig første gang i Dakar-historien at en fører vinner rallyet allerede ved andre gangs deltakelse.

 

TOK LEDELSEN

Price vant fem av de 14 etappene i år. Han overtok sammenlagtledelsen på etappe åtte etter hviledagen, og så seg aldri tilbake.

– Teamet og jeg forsøkte å ta en dag av gangen. Samtidig forsøkte jeg å presse hardt og kjøre raskt på de etappene som tillot det, og passe godt på sykkelen og fokusere på navigering på maratonetappene, sier Toby Price til den offisielle Dakar-siden.

 

HONDA FEILET

Sloveneren Stefan Svitko tok andreplassen bak Price uten å vinne en eneste etappe, men med imponerende jevn kjøring. Nummer tre ble chileneren Pablo Quintanilla. Han vant siste etappe, og sikret seg podiumplassen med det. Quintanilla kjører for fabrikkteamet til Husqvarna.

Honda Racing Team (HRC) hadde flere førere med i årets Dakar-rally og satset hardt på å ta hjem seieren uten å lykkes. Beste Hondafører ble argentineren Kevin Benavides, som kjørte for Honda South America Racing Team. Beste HRC-fører ble Paolo Ceci, som egentlig var med i rallyet som hjelperytter for stjernene Gonçalves og Barreda. Celci ble til slutt nummer 32.

Facebook-kommentar