ØKER I PRIS: Kawasaki har sett seg nødt til å øke veiledende utsalgspriser, etter at krona er sterkt svekket mot utenlandsk valuta.

ØKER I PRIS: Kawasaki har sett seg nødt til å øke veiledende utsalgspriser, etter at krona er sterkt svekket mot utenlandsk valuta.

 

Motorsyklistene jublet da regjeringen kuttet mc-avgiftene med i snitt 30 prosent fra nyttår. Nå har svak norsk krone spist opp det meste av kuttet.

 

Tekst og foto: Claus Diseth

 

Importørene av de fire japanske merkene, fastsatte alle sine 2015-priser rett etter at statsbudsjettet ble vedtatt (mer om det her) med et avgiftskutt på motorsykler på ca 30 prosent i gjennomsnitt. For enkelte merker og modeller er dette avgiftskuttet fullstendig «spist opp» av svekket kronekurs.

 

HONDA-HOPP

De som fulgte BikePorts anbefaling og skrev kontrakt eller kjøpte 2015-modeller før årsskiftet har – avhengig av modell – tildels spart betydelige beløp på den handelen. Før jul kostet for eksempel Hondas 2015-utgave av CBR1000RR Fireblade 209.990 kroner – 47.000 kroner billigere enn 2014-modellen. I dag koster den samme sykkelen hele 258.990. Avgiftskuttet er fullstendig spist opp. Det samme gjelder for VFR 1200X Crosstourer, som har hoppet fra 209.990,- til 229.990,-

 

IKKE ALENE
Honda-importør Kellox  er på ingen måte alene om å måtte justere det som i november i fjor så ut som et svært hyggelig prisår for norske motorsyklister. Det samme spranget finnes hos alle de øvrige merkene.

 

IKKE KLÅ IMPORTØRENE

Før du dundrer ut for å kjølhale importørene og anklage dem for å stappe avgiftskuttet i egne lommer: I forhold til i sommer har dollarkursen steget med drøyt 25 prosent sammenlignet med norsk krone. Og den fortsetter å stige. Tilsvarende svekkelse av norsk krone finner vi også i forhold til Euro, engelske pund og japanske Yen.

 

SJEKK SELV

Vi har samlet flere av importørenes prislister under, samt lagt ved linker til relevante artikler om avgiftskuttet, slik at du selv kan se hva du har spart eller tapt på avgiftskutt og valutasvingninger. Det er verdt å merke seg at Ducati og BMW ikke prissatte sine modeller før helt på tampen av 2014/begynnelsen av 2015, og således har tatt høyde for valutasvingningene.

 

Utsalgspriser yamaha 010115

Prisliste kawa

2015 Kund prislista Ducati

2015 Scrambler kundprislista Norge

Suzuki-importør Erling Sande

Honda-importør Kellox

Noen priser før nyttår

KJØP NY MC NÅ

PRISKONKURRANSE PÅ SUPERSPORT

 

 

 

 

Facebook-kommentar