Indias nest største motorsykkelprodusent, Bajaj har via sitt selskap Bajaj Auto International Holdings BV i Amsterdam kjøpt seg opp til en eierandel på hele 25,86% av Australske KTM.

Det gikk tidligere i år rykter om at KTM og VW forhandlet om en fusjon eller annen type sammenslåing, men dette kan nå se ut som en vanskelig oppgave, da det er lite trolig at Bajaj har kortsiktig interesse i KTM.

I 2007 brukte Bajaj ca 75 millioner dollar på å kjøpe aksjer i KTM. Nå har de svidd av noen flere dollar for å kjøpe seg opp på eiersiden.

Bajaj ble grunnlagt allerede i 1945, og er et av Indias aller største industrikonsern. Bare kjøretøydivisjonen har godt over 18.000 ansatte, og de produserer blant annet de italienske Vaspa-scooterene på lisens.

Hvilken strategi Bajaj har for sitt oppkjøp i KTM blir spekulasjoner, men det er ikke utvilsomt at konsernet ønsker seg et større fotfeste i Europa, og det vil kanskje ikke være lenge til man ser rimelige motorsykler produsert på fabrikk i India under navnet KTM for salg også her i landet.

Bajaj produserer kjøretøy med 2 hjul og oppover. Bildet over viser en heller sliten 3-hjuling fra Bajaj. Bildet under viser en Bajaj Pulsar 200 ccm.

bajaj_02_1222774765.jpg

Facebook-kommentar