BLACKOUT

 

Når Mc-messen i Verona åpner sine dører i morgen, er det med to svært spesielle utgaver av MV Agusta på utstilling. Møt «Ballistic» og «Blackout».

 

Tekst: Claus Diseth

 

MV Agusta er i store økonomiske problemer. Det forhindrer likevel ikke fabrikken i å eksperimentere med utgangspunkt i sine eksisterende modeller. Nå er det Brutale 800 RR og Dragster som har fått gjennomgå.

 

BRUTALE 800 RR «Ballistic Trident»

 

«Ballistic Trident» er et samarbeid mellom MV Agusta og det Taiwan-baserte firmaet «Rough Crafts». Det mest oppsiktsvekkende her er vel design på fronten, hvor forskjerm og styrekåpe går i ett. Vi i Bikeport er noe usikre på hvor elegant vi synes den løsningen egentlig er… Designet skal være en slags hyllest til gamle dagers supersportsykler – snarere bestemt de første MotoGP-syklene i forrige århundre.

 

BLACKOUT

 

Vi har nok mer sansen for Blackout-prosjektet basert på en Brutale Dragster, og med flust av deler og løsninger hentet fra den sykkelen Leon Camier bruker i World Superbike. Det er nok ingen tilfeldighet, siden dette er et samarbeidsprosjekt med Valter Moto Components som nettopp er leverandør til nevnte racer.  Ideen bak er å skape en såkalt tekno-caféracer, og det har man i stor grad lykkes med, synes vi. Sykkelen er forøvrig utstyrt med et kamera som ser bakover, og koblet til en skjerm foran føreren.

Ingen av syklene blir trolig satt i masseproduksjon, men skal vel mer være trekkplaster og inspirasjon for byggere verden rundt.

Facebook-kommentar