motogp-french-gp-2016-maverick-vinales-team-suzuki-motogp

 

Så ble ryktet endelig bekreftet: Maverick Viñales blir fabrikkfører for Yamaha i 2017 og 2018.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Dette betyr at unggutten (21 år) får minst to sesonger sammen med sin nye teamkamerat, erfarne Valentino Rossi.

 

AVGJØRENDE

To ting har trolig vært helt avgjørende for at den unge spanjolen valgte å forlate Suzuki til fordel for Yamaha: En motorsykkel som er en av de aller beste i MotoGP-sirkuset. Og muligheten til å lære av ni ganger verdensmester Valentino Rossi. Den nye Yamaha-føreren er født i den lille katalanske byen Figueres 21. januar 1995. Figueres ligger omtrent halvannen times kjøretur nord for Barcelona.

 

VERDENSMESTER

Viñales debutere i MotoGP (125cc) i 2011 og ble verdensmester i Moto3 i 2013, gjorde en god sesong i Moto2 i 2014, og hadde sin debutsesong i den største klassen i fjor. Det spekuleres nå høyt i hvem som kommer til å erstatte spanjolen i Suzuki-stallen. Et av navnene som ofte kommer opp, er nåværende Ducati-fører Andrea Iannone, som ikke har fått fornyet tillit som fører for det italienske merket.

 

PEDROSA FOR HONDA

Tidligere denne uken annonserte Honda at de har signert Dani Pedrosa for ytterligere to sesonger. Hans teamkamerat Marc Marquez har fortsatt ikke fornyet sin kontrakt med HRC, men det er vel nærmest utenkelig at han ikke gjør det.

Nåværende Yamaha-fører og regjerende verdensmester Jorge Lorenzo har som kjent meldt overgang til Ducati fra neste sesong og får dermed Andrea Dovizioso som teamkamerat.

Facebook-kommentar