Hverken Superbikefører Carl Berthelsen eller Superstock-fører Henning Flathaug klarte å klatre helt til topps på pallen under helgens NM-runde i roadracing på svenske Karlskoga. Men begge leder norgesmesterskapet i sine respektive klasser. Det er gutta godt fornøyd med.

 

NM-leder Carl Berthelsen trosset magesyke og kjørte inn til to nye pallplasser under helgens NM-runder i Superbike.

 

KASTET OPP

40 minutter før race 1 under helgens NM-runde i roadracing på Karlskoga i Sverige måtte Suzuki-føreren kaste opp.

–  Jeg våknet opp på søndagsmorgen og merket at jeg ikke var i form. Like før start måtte jeg løpe og tømme magen. Jeg var usikker på om vi i det hele tatt klarte å gjennomføre de to NM-løpene, forteller Berthelsen, som trosset mageinfeksjonen og stilte til start. Berthelsen kjørte inn til tredjeplass i det første løpet, og han var ikke noe særlig bedre i magen når løp nummer to skulle kjøres et par timer senere.

HAALAND FORBI

– Jeg kjørte begge løpene med oppkast i halsen, og jeg klarte ikke å konsentrere meg. Jeg kom ut først i race nummer to, men viste at jeg ikke klarte å forsvare meg, og Haaland kjørte forbi. Vi beholdt andreplassen i løpet og det er jeg superfornøyd med. Jeg er utrolig glad at vi gjennomførte begge løpene og at vi skulle klare å få to pallplasser var helt fantastisk ut ifra hvordan jeg følte meg på startstreken, forteller han.

LEDER FORTSATT NM

Norvald Haaland vant begge løpene på Karlskoga, men Carl Berthelsen har fortsatt en solid ledelse i NM-sammendraget. Kristiansand-mannen leder nå med 26 poeng og tapte dermed minimalt med poeng.

–  Jeg er som sagt utrolig glad for at vi gjennomførte og kom oss helskinnet gjennom denne helgen. Dette viser at vi er der vi skal være og vi har igjen levert en helg med gode resultater. Hele teamet fungerer veldig god selv om flere i teamet ble rammet av mageinfeksjonen, men vi kjører med god kontroll uten å ta for stor risiko, forteller han og legger til.

– Karlskoga er en bane der vi kjører med svært små marginer, og var det et sted vi kunne tape noen NM-poeng var det nok denne runden, så jeg føler vi har god kontroll, og er veldig godt i rute, sier Superbikeføreren.

Neste NM-runde kjøres på Vålerbanen i midten av august. Der kjøres også årets Nordiske mesterskap som er et av de store målene for Carl Berthelsen.

ANDRE STARTSPOR

Helgen startet bra på fredag med fantastisk vær og raske rundetider for Superstock 600-fører Henning Flathaug. Henning lå i toppen hele dagen og følte seg veldig bra før kvalifiseringene på lørdag. Disse gikk også som de skulle og Henning fikk andre startspor bak svenske Jesper Pellijeff som ikke er med i NM-sammendraget.

DÅRLIG START

Det første løpet startet dårlig for Henning som følge av at han tok en veldig treg start og var nummer seks inn i første sving. Han klarte å kjøre forbi de andre med en gang han fikk muligheten og kom seg raskt oppover i feltet. Etter noen runder var han forbi sammenlagtleder Samuel Love, men hjemmefører Pellijeff var for rask og Henning valgte derfor å kjøre trygt inn til mål for å ta tjue viktige poeng.

UMULIG SVENSKE

Det andre løpet ble rødflagget etter kræsj allerede på den første runden. Når løpet var i gang igjen tok Henning nok en dårlig start og var nede på femteplass. Han klarte å kjøre seg raskt oppover i feltet nå også, og da Samuel Love kræsjet kunne Henning kjøre kontrollert forbi svenske Alexander Cernold og bare kjøre rolig og stabilt inn til mål i det tjue runder lange løpet i stekende sol.
Jesper Pellijeff var det ingenting å gjøre med denne gangen heller, og vi må bare gratulere med fantastisk bra kjøring.

Det var en tøff og fryktelig varm helg, men det gikk, og nå leder Henning med 22 poeng i sammendraget før finalehelgen på Vålerbanen om tre uker. Der veit Henning at han kan kjøre veldig fort og er klar for revansje etter åpningshelgen i Mai.

Aller først skal vi tilbake til Karlskoga til helgen igjen for å kjøre i det svenske mesterskapet. Da går vi for enda raskere rundetider!

Facebook-kommentar