Suzuki-fører Carl Berthelsen satser alt på å nå EM-finalen på Albacete i Spania. Grunnlaget skal legges på Vålerbanen i helgen.

Pressemelding:

Til helgen kjøres nordisk mesterskap og NM-finalene i roadracing på Vålerbanen i Hedemark. Dette blir en av sesongens viktigste helger for Superbike-føreren fra Kristiansand.

– Helgens dobbeltløp i nordisk og NM blir utrolig viktig for meg. Vi har hatt en tøff sesong, men nå øyner jeg muligheten til å kvalifisere meg til EM-finalen i Albacete i Spania. Det hadde vært utrolig moro med tanke på sesongen vi har hatt, forteller Carl Berthelsen. De seks beste i nordisk mesterskap er direkte kvalifisert til finalen i Spania der Europas fremste roadracingførere møtes.

– Det er utrolig høyt nivå i EM, og hadde vi eventuelt klart en topp ti plassering der, ville det vært en utrolig prestasjon, men først må vi konsentrere oss om helgens løp på Vålerbanen, forklarer Suzuki-føreren.

Formen kommer tilbake

Berthelsen har hatt en svært tøff sommersesong i superbike-klassen. Helt siden juni har Borg MC-føreren hanglet og ikke funnet ut hva som er galt med kroppen. De siste ukene har formen blitt bedre og bedre, og 35-åringen ser frem til helgens mesterskapsrunder.

-Det er godt å kjenne at kroppen begynner å komme til seg selv igjen. Det er fortsatt et stykke igjen, men ting er mye bedre nå enn tidligere i sesongen. Jeg kan tenke meg vi er på 80 prosent av full kapasitet, og det er nok til at jeg kan være med i toppen til helgen, forteller Berthelsen. Kristiansand-føreren har vært på flere kontroller de siste ukene, og de har funnet ut at han sliter med svært høyt blodtrykk.

-Det er vel ekstremt høyt. Legen sa at hadde jeg vært 30 år eldre så ville han ha lagt meg inn. Jeg vet fortsatt ikke hva som skyldes det ekstremt høye trykket, men det skal vi komme til bunns i etter Vålerbanen, forteller han.

Vålerbanen er en favoritt

Carl Berthelsen har alltid kjørt svært fort på Vålerbanen som ligger ved Braskereidfoss i Solør i Hedmark. Banen er 2,3 kilometer lang, og Berthelsen har hatt banerekorden gjennom tre sesonger. I fjor ble rekorden slått, og Berthelsen har lyst til å ta rekorden tilbake.

– Jeg har alltid kjørt fort på Vålerbanen, og det er en bane som passer meg veldig bra. Jeg har kjørt mange tester der, og føler vi kommer svært godt forberedt i år. Vi har kjørt tester på både tørr og våt bane, så underlaget spiller ikke så stor rolle, forteller superbike-føreren, og legger til.

– Dette blir kanskje sesongens viktigste løp ettersom vi får poeng både i NM og i Nordisk. Hvis kroppen fungerer slik den kjennes ut i dag, så skal vi kjøre for seier i helgen, sier en opplagt Carl Berthelsen før avreise til Vålerbanen.

<?xml:namespace prefix = u1 />

Facebook-kommentar