Suzuki-fører Carl Berthelsen kjørte inn til to andreplasser under NM-finalene på Vålerbanen og sikret med det NM-sølv i Superbike.

 

Pressemelding fra Team Suzuki Norway ved Carl Berthelsen

 

Roadracing-fører Carl Berthelsen sikret NM-sølv og bronse i Nordisk mesterskap i Superbike under helgens NM-finaler i på Vålerbanen. Selv om Berthelsen kjørte for gull ser han ikke på sølv som nederlag.

 

– Norvald Haaland har vært sterkest i år. Vi har hatt en veldig god sesong og jeg er godt fornøyd med sølvet, sier Carl Berthelsen. Tidligere i år sikret han bronse i det nordiske mesterskapet i Superbike på ACR.

 

– Vi har vært med i tetstriden i begge mesterskapene og vi har hatt litt stang ut, og da er vi fornøyde med medaljer selv om det ikke ble gull, smiler Carl Berthelsen.

 

Vil kjøre EM-finalen

Med sølv i NM og bronse i nordisk er Carl Berthelsen kvalifisert til å kjøre EM-finalene på Albacete i Spania, dette er et løp Berthelsen har svært lyst til å kjøre.

 

– Vi reiser hjem nå og ser over budsjettet. Så får vi se om vi har mulighet til å reise til Spania å kjøre finalene. Det er en bane jeg har kjørt på tidligere og gjort det bra på, forteller Berthelsen. Han ble blant annet nummer tre i finalene i 2007. Det er også et par løp i IDM i Tyskland som Berthelsen ønsker å delta i.

 

– Vi jobber for å få til en høstsesong ute i Europa, så får vi se hvor mange det blir når vi har telt over pengene, sier han.

 

Klar for show

Allikevel er det Rudskogen Motorfestival 25. – 26. august som blir neste utfordring for Carl Berthelsen. Han skal kjøre oppvisningsløp under åpningen av Norges nye storstue for motorsport. I tillegg til roadracing, shortcar og GT-klassen vil Red Bulls Formel 1-team komme til Norge og Rudskogen den helgen.

 

– Jeg tror Rudskogen Motorfestival blir en fantastisk opplevelse og jeg gleder meg masse til å få kjøre foran et fullsatt publikum, sier Carl Berthelsen.

 

FOTO: dmwfoto.no

 

Facebook-kommentar