Suzuki-fører Carl Berthelsen finner ikke ut hva som feiler kroppen, og innser at noe er galt. Nå skal Borg MC-føreren til spesialist. Av: Mona Forsnes

Superbike-fører Carl Berthelsen har slitt med formen helt siden det nordiske mesterskapet på Alastaro i Finland. Nå begynner roadracingføreren å bli oppgitt over at han ikke finner problemet.

– Jeg skjønner at noe er stein hakke galt med kroppen. Men jeg klarer ikke å finne feilen. Jeg har vært hos lege og tatt blodprøver, men prøvene er helt normale. Nå skal jeg til en spesialist og håper han kan hjelpe meg, sier Carl Berthelsen.

Kjøringen kommer for fort

Problemet er at det er vanskelig å få tak i spesialister på området midt i ferietiden, derfor kommer helgens to NM-runder for raskt på Berthelsen.

– Det er vanskelig å finne en god spesialist på denne tiden. Derfor kan jeg ikke forvente noe av helgens NM-runder. Vi må bare gjøre så godt vi kan, så får vi se hva det holder til, forteller Carl Berthelsen. Et av problemene Suzuki-føreren har slitt med er at han klarer ikke å konsentrere seg under løp.

– Også når jeg trener fysisk kjenner jeg at ting ikke fungerer som det skal. På løpeturer så må jeg sette meg ned å hvile, og det har aldri hendt meg tidligere. Dette føles helt merkelig ut, sier Berthelsen. Carl Berthelsen har gjennom de siste ni årene brukt mye tid på kosthold og trening, men aldri måttet ta pauser i treningen. Han blir rett og slett så sliten at han holder på å besvime.

– De først

e 30 minuttene så fungerer det meste bra. Jeg har litt høyere puls enn jeg vanligvis har på treningsøkter, men kroppen føles bra. Men når pulsen stiger blir kroppen rett og slett for sliten. Jeg har prøvd å ta bort alt som kan ha en innvirkning på kroppen, men problemet vedvarer, sier han.

Må være positiv

Carl Berthelsen har innsett at han ikke får gjort noe med kroppen før han kommer til en spesialist. Han må gjøre det beste ut fra situasjonen, og håpe at ting bedrer seg.

– Jeg må ta ting som det kommer, og ikke forvente noe. Jeg skulle selvfølgelig håpe at alt fungerte hundre prosent, men jeg må innse at det gjør ikke kroppen akkurat nå. Derfor blir det viktigste for meg å tenke positivt og håpe ting løsner etter hvert. Jeg kan jo ikke grave meg ned heller, sier en optimistisk Suzuki-fører. NM-runden som kjøres denne helgen i Sverige er en bane Carl Berthelsen liker svært godt.

– Jeg har hatt banerekorden på Karlskoga Motorstadion tidligere. Banen er egentlig en litt stor Rudskogen. Banen har alt fra raske svinger til krappe hårnålssvinger. Den er dumpete og vanskelig å kjøre på. Den vanskeligste svingen er langsvingen før rettstrekka. Der ligger hemmeligheten for å kjøre fort på banen, forteller han. Carl Berthelsen vant løpet på Karlskoga i 2007 og ble nummer 2 i 2008.

– Det er mange tøffe konkurrenter som kjører på Karlskoga. Løpene på Karlskoga er alltid tøffe å vinne ettersom det er mange som kjenner banen veldig godt. Det kjøres mye treninger her, og svenskene er alltid farlige der, sier han.

zp8497586rq

Facebook-kommentar