Berthelsen-2013-Vaaler-1

Foto: DMW Media.no

 

Dugg i visiret kan ha kostet Suzuki-fører Carl Berthelsen årets NM-tittel i Superbike-klassen. 

 

ROADRACING: Carl Berthelsen fra Borg MC-klubb gjorde det svært vanskelig for seg selv under helgens NM-runder i roadracing på Vålerbanen i Hedmark. Dugg i visiret kan ha kostet Superbike-fører Carl Berthelsen årets kongepokal og NM-tittel i Superbike.

 

– Dette var utrolig surt. Det begynte å dugge på innsiden av visiret etter tre runder og jeg hadde minimalt med sikt resten av racet. Jeg åpnet visiret, men da kom det masse vann inn hjelmen. Derfor måtte jeg lukke igjen, fire på gassen og kjøre inn til en sjetteplass, forteller en skuffet Berthelsen. Han har ingen forklaring på hvorfor det begynte å dugge i visiret.

 

– Det var selvfølgelig veldig vått og fuktig under NM-runden, men jeg har aldri hatt problemer med dette tidligere. Jeg kjørte med et nytt visir som i tillegg skulle være duggsikkert. Jeg har sett på visiret, men ikke funnet at noe skulle være feil, forteller Berthelsen. I race nummer to endte Carl Berthelsen på en andreplass etter at løpet ble startet på nytt etter rødflagg. Flere uheldige avgjørelser fra løpsledelsen mener Berthelsen er grunnen til at han ikke fikk NM-seieren i race 2.

 

– Jeg mener arrangøren ikke var helt heldig med sine vurderinger etter at race 2 ble rødflagget. For det første kom rødflagget ut for seint da det begynte å regne. Det resulterte i at flere gikk i bakken. Disse fikk igjen muligheten til å fikse opp syklene sine igjen før omstarten. Jeg mener de gjorde uheldige vurderinger i henhold til løpsreglementet, noe som igjen kostet meg seieren i race 2. Dette gjorde at jeg tapte ytterligere viktige NM-poeng til Daniel Kubberød som nå har fått en sterk NM-ledelse før finalen på Rudskogen, sier Suzuki-føreren. Carl Berhelsen ligger på andreplass i sammendraget 28 poeng bak Kubberød.

 

I angrepsposisjon

Nå er Carl Berthelsen i angrepsposisjon før NM skal avgjøres på Rudskogen Motorsenter 14. og 15. september under Rudskogen Motorfestival. Carl Berhelsen lover at han kommer til Rudksogen for å vinne begge løpene.

 

– Jeg hadde håp om å vinne begge løpene på Vålerbanen denne helgen, slik at vinneren på Rudskogen også vant kongepokalen i Superbike. Nå har det blitt en stor fordel til Kubberød, men han skal også takle presset for det blir stort. Roadracing er roadracong, så alt kan skje. Jeg er i angrepsposisjon, og det kan være en fordel for meg. Vi reiser til Rudskogen for å vinne begge løpene også får vi telle opp etterpå og se hva det holder til, sier Berthelsen og legger til.

 

– Det er veldig mange som er sultene på seier i den siste NM-runden på Rudskogen. Det er mange som kjører fort, så det blir uansett ingen lett oppgave for Daniel og forsvare NM-ledelsen han har nå, sier Kristiansandmannen.

 

Resultater fra helgens NM-runder finner du her: http://www.mylaps.com/en/events/941263

 

Berthelsen-2013-Vaaler-2

Foto: DMW Media.no

 

 

Facebook-kommentar