DSCN1442

FV: Mona Forsnes (BIkePort), Claus Diseth (Coach), Aleksander Aaberg (Coach), Elizaberh Kobberød (BikePort), Leif M. Midtlyng (Deltager Gategruppa)

 

Ferien ble stort sett tilbrakt på to hjul som er en kombinasjonav lidenskap og ren nytelse for ihuga motorsyklister.

 

Riktignok ble noen av milene tilbrakt på flere hjul, siden BikePort blant annet deltok i NM i Roadracing i  Karlskoga. Da må sykkel og utstyr fraktes på annet måte. I tillegg ble det solfylte og varme dager på Sørlandet og ikke minst litt  “lek og moro” på Liseberg i Gøteborg.

 

Trollstigen ble også en av turene der vi kjørte sammen med mange andre turister, både på to og fire hjul. Fordelen med motorsykkel er jo at forbikjøring gjøres mye enklere, enn bil med campingvogn. samt da at opplevelsen på veien er så mye sterkere og dermed større!

 

TrackDays – ACR

De siste feriedagene ble brukt på Artic Circle Raceway i Mo i Rana, der vi (les: BikePort) arrangerte førerutviklingskurs og Trackdays. Vårt arrangement inneholdt også muligheten for personlig coaching ved Claus Diseth og Aleksander Aaberg, som har vært instruktører i California Superbike School i mange år. De bidro med noen av sine erfaringer og kjøretekniske tips til de av deltgerne som hadde meldt sin interesse for en slik oppfølging denne helgen. Tilbudet ble gitt til både RR-førere og gatemotorsyklistene som deltok på arrangementet. Vi registrerte flere som forbedret sine rundetider på ACR-banen av RR-førere og fikk tilbakemelding fra flere av gatemotorsyklistene at de hadde lært masse nytt og nyttig, hva gjelder håndteringen av motorsykler generelt og av deres modell, spesielt.

 

DSCN1410

 

Coaching – et nytt tilbud til våre deltagere denne gangen

Coachingen var inndelt i teorisessions før pass, tilbakemelding underveis i pass og en rask evaluering etter hvert pass. Aleksander Aaberg passerte 300 runder på ACR-banen denne helga, så mange ble observert og “rettet på” i løpet av disse rundene. BikePort vil forsøke å få til flere slike innslag i fremtidige førerutviklingskurs og TrackDays, da vi registrerte at det ble meget godt mottatt av deltagerne. BikePort ønsker å få takke Claus Diseth og Aleksander Aaberg for utrettelig innsats og et utrolig engasjement og iver etter å lære bort av sin innsikt i teknisk og metodisk håndtering av motorsykkel i ulike sammenhenger. Som de begge så klart uttrykte de til deltagerne så er noe av målsettingen for dem rett og slett å få oss til å være tryggere og bedre motorsyklister, på bane og på offentlig vei!

 

DSCN1417

 

Selv om vi i Bikeport nå av avsluttet ferien for i år, er vi fortsatt å treffe på og langs veien og på og ved nasjonale og internasjonale racingbaner, så vi sees!

 

P.S: Milene som ble brukt på motorsykkel for undertegnende ble sånn ca 6.500 km, da inkludert 750 km med banekjøring.

 

Hva med deg?

Ble noe av din ferie benyttet til motorsykkelkjøring på offentlig vei eller på bane?

 

Facebook-kommentar