SUVEREN: Jorge Lorenzo gjorde Brno til sitt varemerke; «Lorenzzo-land».

SUVEREN: Jorge Lorenzo gjorde Brno til sitt varemerke; «Lorenzo-land».

 

Yamaha hadde ikke vunnet på tsjekkiske Brno siden 2010, men i går gjorde nummer 99 banen til sitt varemerke; «Lorenzo-land».

 

Tekst: Claus Diseth

 

Og han gjorde det på en overbevisende måte – selv om løpet aldri ble så spennende som tilskuerne kunne ønske.

 

TROIKA

For det var en troika av gigantiske proposjoner som bekledde de tre fremste startposisjonene på heftige Brno i de tsjekkiske skoger: Jorge Lorenzo, Marc Marquez og Valentino Rossi. Og selv om de to førstnevnte definitivt så ut som de sterkeste, var det ganske mange som håpet at Valentino Rossi kunne få en god start, og lage litt rabalder og spenning i kampen om topp-plassen.

 

LOKOMOTIVET LORENZO

Men slik gikk det ikke. Lorenzo tok startet og ledet fra første sving til målpassering etter 22 runder på den drøyt fem kilometer lange banen. Den mallorkinske føreren var rett og slett utilnærmelig, og etter drøyt syv runder sa han takk og farvel til Marcuez, som var den eneste som frem til da kunne henge med på det enorme tempoet.

 

INGEN DUELLER

Det er forøvrig litt betegnende for racet at Marquez ikke en eneste gang i løpet av disse syv rundene maktet å gjøre et eneste forsøk på å passere Lorenzo. Vi fikk altså ingen veldig spennende dueller med de mest spektakulære forbikjøringene. I alle fall ikke blant de på topp tre.

 

DÅRLIG RYTME…

Rossi gjorde ingen superstart, men heller ikke alt for dårlig. Fra tredje beste startspor kom han ut av første sving som nummer fem, men allerede etter én runde var han halvannet sekund bak duoen Lorenzo og Marquez. Etter drøyt tre runder hadde han kjempet seg opp til tredjeplass, men klarte aldri å hente inn igjen de to første. Ved målpassering var han drøyt ti sekunder bak Lorenzo.

På pressekonferansen forklarte Rossi at han ikke synes starten var så aller verst, men oppga «dårlig rytme» på banen som årsak til at han ikke klarte å ta igjen de to i front.

 

SPENNING

Etter en veldig dårlig start på sesongen, har Lorenzo kjempet seg helt til topps i kampen om sammenlagtseieren i MotoGP. Han og Rossi (som ledet frem til Brno) har begge 211 poeng, men Lorenzo har flere seire (fem), og leder dermed foran sin italienske teamkamerat (Rossi har tre seire). Forøvrig var dette Rossis ellevte besøk av elleve mulige på seierspallen denne sesongen. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Facebook-kommentar