Sebastian Buch kjørte seg rett opp på pallen på mandagens løp. Selv mener han har et forbedringspotensiale og har planer om å få til et enda bedre løp i dag.Av: Mona Forsnes

Her er hva han har skrevet i bloggen sin:

Våknet idag morgen godt utvilt og med race nervene på plass. Fikk sykkelen og pit crew et klart.

Starten gikk bra og kom godt igang uten dramatikk. Begynte å ta igjen noen etter et par min å følte at tempoet var bra. Tokk igjen en som var blant de raskeste på treningen (#7) og kom forbi han.

Ut på andre runden over fjellet begynte bensinlampen og lyse. Roet litt ned på tempoet og forsøkte å kjøre med mer flyt for å spare bensin. Ble tatt igjen av nr 7 men hang meg på. En annen fører kom forbi inn i en sving, men jeg tror han glemte å bremse. Han gikk i bakken og smalt ut i en av sikkerhets putene . (Han ble hentet med luftambulanse, men gikk fra det uskadet)

Kom inn til mitt aller første depot stopp og det gikk over all forventning. Jeg og PM fikk hjelp av to Nederlanske karer som gjorde en meget bra jobb. Eneste feilen som ble gjort, var at jeg forsvant litt inn i mine egne tanker mens jeg drakk. Fikk dog klar beskjed om å kaste drikkeflasken fra Pm når bensinen var ferdig fylt. Klarte å tulle litt med pitlimiteren, men kom bra igang.

Da jeg ikke var klar over hvor mye bensin de fikk fylt, gadd jeg ikke å gamble. Så hang meg på Nr7 å sparte krefter og bensin. Kom over fjellet på siste runden og bensinlampen hadde ikke begynte å lyse enda. Smilte litt for meg selv der mens jeg gasset på. Kom meg forbi Nr7 og en annen szuki 750.

Kom til mål etter litt over 1 time og 20-21 min. Da jeg ikke hadde noen pit tavle var jeg usikker på plasseringen. Fikk beskjed om at det ble en 3 plass og ble positivt overrasket. Var også ny beste tid med over 20 sec og en 115 mph runde.

Skal ikke klage på mitt første race her nede, men det er mye forbedrings potensiale. Får vi ordnet bensinproblemet så vil det hjelpe endel. Å kjøre et race mens du hele tiden tenker på å kjøre økonomisk er en utfordring. Ellers fungerte sykkel og utstyr upåklagelig. Begynner å kunne banen ganske greit, men det er mye mer å hente her også.

Neste race er på onsdag. Starter foreløpig som nr 81 i Junior (600 ccm) og senior (opp til 750 ccm), men håper de kan flytte meg noe oppover.

Alt i alt en meget bra dag =)

Facebook-kommentar