Dakar 2013 er over og heldigvis var det ikke så mange store ulykker i år selv om det ble dødsfall i år også. Pål Anders Ullevålseter kom seg gjennom uten skader selv om han ble påkjørt av en annen motorsyklist og har også fungert som redningsmann på en av etappene. Den tiden han brukte på å hjelpe den forulykkede ble godskrevet.

 

Fanklubben til David Reeves (rytteren som knakk foten) har samlet inn penger til Ullevålseter som takk for hjelpen. Det dekker reise, opphold og lån av en KTM 300 under et enduroløp i Zambia 16. mars i år.

 

Pål Anders Ullevålseter ble nummer 19 på dagens 14. og siste etappe av Dakar Rally. Nordmannen ble til slutt nummer 16 sammenlagt.

 

Årets siste etappe startet med en spesialetappe på 346 kilometer som hadde start i La Serena med målgang i Santiago.

 

Vinneren av dagens etappe ble Ruben Faria fra Portugal på tiden 1:43:06 og han slo nordmannen med 6 minutter og 42 sekunder.

 

Ullevålseter endte til slutt opp som nummer 16 i sammendraget – 3:00:56 bak sammenlagtvinner Cyril Despres fra Frankrike som vant på totaltiden 43 timer, 24 minutter og 22 sekunder.

 

Pål Anders oppsummerer slik:

– Vanligvis pleier sisteetappen og være ganske lett, men dét var den ikke i dag. Det var beintøft om plassene og støvet stod fra start til mål – for alle. Føler at jeg kjørte ganske bra i dag, utenom at jeg tryna rett før mål inn i et tornekratt. Ikke helt den avslutningen jeg hadde håpet på og det kostet meg rundt 15 sekunder – uten at dét hadde noen betydning verken på etappen eller sammenlagt.

 

– Ellers har årets Dakar Rally har vært tøffere for min del enn tidligere. Sett bort i fra noen småulykker som jeg tapte tid på, har jeg fått tøffere konkurranse enn ventet fra en del hittil ukjente ryttere. Disse er bedre på enduro og motocross enn meg, dvs mer kuppert terreng, mindre sand og åpne landskap. I utgangspunktet skulle man tro at disse kom til kort i forhold til navigeringen, hvilket jeg vanligvis er god på, men det har vært mindre navigeringsutfordringer i år og de har derfor fått angripe etappene mer eller mindre som de har villet. Jeg kommer derfor til å legge om litt på treningen og de øvrige forberedelsene foran Dakar 2014.

 

– Til slutt vil jeg si at selv om jeg ikke nådde så høyt som jeg hadde ambisjoner om, er det ganske deilig å fullføre Dakar for 10. gang. Jeg gleder meg til å komme hjem og er ikke så skuffet over at jeg er utenfor topp 10 for første gang i karrieren. Dette er stort å være med på og jeg synes det føles godt å ha fullført nok en gang.

 

Facebook-kommentar