DAK14_AFF_A3FR_CARTE_COMPLET_SANS.indd

 

Neste år er det den sjette gangen Dakar vil bli arrangert i Sør-Amerika. Argentina og regionene i Chile vil bli kjørt til neste år også men Bolivia vil også bli besøkt.

 

Ruten for 2014 er fastsatt og skal gå mellom Rosario i Argetina og Valparasio i Chile med tanke på at deltagerne skal få nok å bryne seg på. Etappene er utarbeidet for å forenkle måten å få løpet gjennomført og strategien til hvert enkelt team som skal være med.

 

Et besøk i Bolivia

Organisatorene av Dakar ville mer enn gjerne undersøke nye regioner og ble bergtatt av det Bolivianske landskapet, som er rangert til å være det mest storslagne som kontinentet kan tilby. Uansett, så måtte det tas hensyn til og veies opp i mot det geografiske og de klimatiske problemene som det ”klassiske” etappen skulle tilsi og ble enda vanskeligere. Grensen må derfor krysses på en spesiell måte som inneholder en maraton etappe sør i landet. Det unike formatet, vil bare gjelde motorsyklene som skal delta, som tillater en ny strategi som vil bli testet i rallyet og som åpner for nye muligheter.

 

Flere maraton etapper

Organisatorene har en utvidet viten om Argentina og Chile og vil derfor at etappene skal være omhyggelig markert. Som et kompromiss vil det bli markerte høydepunkter av de fysiske og strategisk aspektene i off-road, vil det bli lengre spesial etapper og kortere vanlige seksjoner.

 

De spesielle linjene av Nordvest Argentinas løyper og sanddyner vil kreve at førerne konstant må være på vakt og i selve Atacama ørkenen, vil det være nye høydepunkter med vanskeligheter som deltagerne på forsere. Med flere maraton etapper på neste års agenda, må mekanikerne være enda mer påpasselig for å være sikre på at kjøretøyene skal fungere gjennom hele løpet.

 

Mer informasjon finner du på internettsiden til dakar.com

Facebook-kommentar