Pål Anders Ullevålseter ble nummer 27 på dagens 11. etappe av Dakar Rally, og falt til 20. plass i sammendraget.

 

Spesialetappen på 220 kilometer hadde start i La Rioja og målgang i Fiambala.

 

Vinneren av dagens etappe ble Kurt Caselli fra USA på tiden 02:55:01 og han slo nordmannen med 47 minutter og 4 sekunder. Ullevålseter ligger nå på 20. plass i sammendraget – 02:50:31 bak sammenlagtleder Cyril Despres fra Frankrike.

 

Pål Anders har følgende å si om gårdagens 11. etappe:

 

– Nok en tung dag (begynner å bli lei av å si dét, men det er dessverre sant) og egentlig ikke så mye annet å si om verken kjøring eller utstyr. Sliter med å starte så langt bak som jeg gjør fordi det støver sånn. Får sand og støv i ansiktet hele veien og det er nesten umulig å avansere forbi de som ligger foran. Jo tidligere man starter nå, jo lettere er det å holde plassen.

 

Hadde for øvrig en situasjon i dag der en rytter med startnummer 102 (?), crashet rett foran meg. Jeg senket tempoet for å se hvordan det gikk med ham, men han ble liggende. Jeg snudde for å hjelpe og da jeg kom bort så jeg at benet hans hadde brukket tvert og han var fullstenidg i sjokk. Vi har en såkalt “rød knapp” som hver av motorsyklistene kan trykke på dersom man trenger helikopterassistanse, så jeg hjalp ham med å trykke på denne for å få hjelp. Flere andre bare kjørte forbi uten å bry seg i det hele tatt, så det er ganske rått og brutalt også på menneskelig plan her noen ganger. Jeg håper jeg får igjen tidstapet jeg tok for denne episoden, men dét er altså ikke viktigst.

 

Pål Anders Ullevåseter fikk igjen tidstapet for den tiden han hjalp til.

 

Facebook-kommentar