EICMA 2015 155

 

EICMA/MILANO: Motorsykkelmessen i Milano er verdens største. Det kommer mer enn 600.000 besøkende som kan boltre seg på over 280.000 kvadratmeter utstillingsområde. Også var det disse damene, dah…

 

Tekst og foto: Claus Diseth

 

SE STORT BILDEGALLERI NEDERST I ARTIKKELEN

 

Milano sentrum har cirka 1,5 millioner innbyggere. Hele stor-Milano er Europas femte største, med rundt 5,3 millioner innbyggere. I tillegg til å være vertsby for verdens største MC-messe, er den også Italias motehovedstad. Det synes, kan man si.

 

RØDSTRØMPETIDA

For en gammal kæll som strevde seg gjennom ungdomstida på 70-tallet, med alt det innebar av kvinnefrigjøring, feminisme, likestilling, bålbrenning av BH’er, myke mannfolk i fotformsko og cordfløyelsbukser – ikke minst cordfløyelsbukser – fortoner all denne kvinnelige tilstedeværelsen seg noe forunderlig.

 

PÅ DØD OG LIV

Ikke misforstå! Jeg er glad i kvinner jeg, altså. Bevares! Men det er unektelig noe forunderlig at alle disse milanesiske skjønnhetene på død og liv skal draperes over flunkende nye motorsykler man aldri har sett eller fått tatt bilder av tidligere. Det skjønner jeg rett og slett ikke.

 

TIL PYNT

Der sitter de, altså, med sine lange ben – de har alltid lange ben, kvinnene i Milano – og dekker til det være seg italiensk, japansk, tysk, engelsk eller amerikansk ingeniørkunst av ypperste klasse. Detaljer undertegnede rapportør akkurat denne messe-uka ville foretrukket fremfor slanke kvinnelår. I alle fall i arbeidstiden.

 

VÆR SÅ GOD

Så! For å illustrere hva vi som utenlandsfarende motorsykkeljournalister må slite med, har vi i Bikeport ut av vår uendelige smerte – og godhet – dokumentert lidelsene. Samvittighetsfullt.

 

[slideshow_deploy id=’48819′]

Facebook-kommentar