Ingen tvil om at de er høy ”tenning” innen RoadRacing for tiden og det er moro å se at nordmenn kan mer enn ”bare” stå på ski.

Norvald Haaland ble Nordisk mester på Karlskoga Motorstadion i helgen.

Norvald ledet med 37 poeng på Svensken Nicklas Caibackfør helgen og hadde som mål å sikre seg 12 poeng i første løp for å sikre seg sammenlagt seieren.

Han kvalifiserte seg inn til 6.startspor etter en trøblete kvalifisering der han veltet stygt etter 4 runder. På løpet lå han på en 4.plass og etter 6 runder highsidet Nicklas og Norvald roet litt ned på tempoet men det medførte at dem bak, tok han igjen og på den siste runden var det en fører som kjørte inn i Norvalds bakhjul og begge gikk i bakken, men Norvald kom seg på banen igjen og fullførte på en 7.plass og var dermed Nordisk mester.

På søndagen løp ble det en 4.plass uten noe dramatikk.

Norvald har deltatt i 5 løps helger med 10 løp både i Finland, Norge og Sverige med topp plasseringer i alle løp på sin Hestmann preparerte Yamaha R1.

Tage Solberg tok hjem sølvet i samme klasse, Superbike, og sikret seg også dermed billett til EM finalen som kjøres i Spania i oktober. Tage skriver i en pressemelding at det pr. dato er usikkert om de har økonomi til å reise til Spania.

Henning Flathaug fra NMK Oslo vant begge løpene sine i helgens nordiske mesterskap og kan dermed krone seg som Nordisk Mester.

Suzuki-fører Carl Berthelsen avsluttet årets sesong i Norden med stil, nå venter internasjonale løp på Borg MC-føreren. Endelig fikk Carl Berthelsen full klaff i det Nordiske Mesterskapet i Superbike. Suzuki-føreren kjørte inn til en sterk fjerdeplass i lørdagens løp og føler endelig at ting stemmer igjen.

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet. Nå kjenner jeg at vi kjører fortere og fortere, og jeg ser frem til IDM-finalen om to uker, smiler Berthelsen. Berthelsen var svært sliten etter lørdagens løp og måtte nøye seg med en 10. plass i søndagens løp.

På riktig vei

Helgens finaler i det nordiske mesterskapet i Superbike ble kjørt på Karlskoga Motorstadion i Sverige. En bane som Carl Berthelsen trives meget godt på.

– I helgen fikk vi svaret på at vi ikke er langt bak de beste i Norden. Jeg kjenner at ting nå virkelig går den rette veien, forteller Kristiansand-føreren. Om to uker stiller Carl Berthelsen i IDM-finalene på Hockenheim i Tyskland. Nå føler nordmannen seg godt forberedt og motivasjonen til å gjøre et godt resultat er absolutt til stede.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å kjøre i IDM igjen. Det er der vi hører hjemme. Nå ønsker jeg å sette en stor tykk strek over sesongen her hjemme og fokusere på de internasjonale løpene vi skal kjøre, sier han, og legger til.

– Jeg tror vi kan være med å kjempe om poeng i Tyskland, og det ville være helt utrolig etter denne sesongen, sier en optimistisk Suzuki-fører.

Hva er den største forskjellen mellom IDM og NM?

– Forskjellen er bredden og toppnivået. Skal du bli bedre i roadracing må du konkurrere mot de beste, og det er internasjonal kjøring som gir oss mest, sier han.

Målet til Carl Berthelsen er å bli den beste Superbike-føreren i Norden. Han er på god vei til å nå det målet.

– Jeg vet det er mulig og vi er på god vei. Det som blir viktig er å få god motstand internasjonalt for å nå det målet, sier han. Neste sesong satser Superbike-føreren på å kjøre full sesong i IDM.

Stinius Viking Ødegård er også fornøyd med helgens løp: Dehar ikke fått resultatlisten offisielt, men tror Stinius ble nr 10 i SO/Nordisk sammenlagt, med kun 6 av 10 kjørte løp i denne serien, grunnet at han har prioritert NM og SM, og ikke Nordisk mesterskap.

20 år gamle Fredrik Karlsen kjørte i det Europeiske Superstock 600 mesterskapet i helgen, på Nürburgring, og endte på en flott sjette plass. Han ligger nå også som nummer seks sammenlagt.

Facebook-kommentar