Foto: Stein Johnsen

 

Caroline Olsen (23 år i morgen) er i ekstase for tiden etter å ha underskrevet en kontrakt med fabrikkteamet Celtic Racing Team. Hun kan nå se frem til å konkurrere i AMA pro Roadracing serien.

 

Og teamet hun skal kjøre for, er heller ikke et hvilket som helst team. De er et anerkjent rekrutteringsteam og er eid av den heller ikke ukjente basketlegenden Michael Jordan.

 

Flytter ”over there” i mai

Landets hurtigste kvinne på to hjul, som ”banket” gutta og tok NM-gull i 2011 skal bo til tidligere verdensmester Jason Pridmore i Ventura, California til oktober. Kontrakten ble mulig å skrive under fordi Pridmore og Thorvald Sæby har sterk tro på henne og dro det hele i land.

 

Hennes første løp er allerede i mars og hun kan se frem til 11 løp over hele USA og forberedelser er selvfølgelig i gang.

 

Det er nok ikke få som gratulerer henne med denne kontrakten og mange er nok misunnelig på de mulighetene som nå åpner seg for henne.

 

Det vil bli opprettet en ny hjemmeside der du kan følge henne i året som kommer og du vil finne den når den er ferdig laget i slutten av februar.

 

Pressemelding 7 feb 2013

 

”Nå er jeg så glad! Jeg må klype meg litt i armen, for jeg kan fortsatt ikke tro at jeg har fått denne muligheten, det er som en drøm!” Kontrakten strekker seg først og fremst over et år, men teamet har opsjon på en avtale også i 2014.

 

”Jeg kommer til å kjøre mye motorsykkel dette året. Målet er at jeg etter to år med mye kjøring og tøff motstand i USA er god nok til å kjøre supersport VM i 2015.”

 

Teamet Olsen skal kjøre for er ikke et hvilket som helst team, Celtic racing er nemlig rekrutteringsteamet til Jordan Motorsport, et team som eies av NBA legenden Michael Jordan. Teamet har de siste årene hjulpet flere store førere opp og frem, blant annet var Engelske Chaz Davies fører i 2007.

 

”Muligheten kom gjennom min trener Thorvald Sæby som i sin karriere selv dro til USA for å kjøre enkelte løp. Det blir litt reising frem og tilbake nå i begynnelsen, men planen er at jeg i mai flytter til Ventura i California. Her skal jeg bo hos tidligere verdensmester Jason Pridmore, og suge til meg all den lærdommen jeg kan få.”

 

Kommende lørdag drar Caroline til Orlando for å treffe teamet for første gang og ny sykkel skal testes. Sesongen kjøres i gang på Daytona i Florida 14-16.mars, og det er totalt 11 helger med race frem til oktober.

 

Les intervju med henne i ha-halden.no

 

Facebook-kommentar