pallen

PALLEN: Jorge Lorenzo, Marc Marquez og Andrea Iannone feiret seg selv med en «selfie» i Texas.

 

På amerikansk jord er han helt uovervinnelig. I MotoGP har han nå vunnet fire av de fire løpene som har vært kjørt på Circuit of the Americas (COTA). Og han har gjort det fra pole position. Hver gang.

 

Tekst: Claus Diseth

 

På første startrekke i Texas søndag ettermiddag sto Marc Marques, Jorge Lorenzo og Valentino Rossi. Du ville ikke fått voldsomme odds om du tippet Marquez som vinner. Han har dominert både på fritreningene og i kvalifisering. Men det lå spenning i luften. Begge Yamahaførerne har knappet ned på forspranget. Skulle det likevel være mulig å slå Marquez?

 

GAMMEL MANN?

Spenningen varte ikke lenge, og det ble veldig klart bare etter en runde at det var noe galt enten med Valentino Rossi eller med sykkelen hans. På rettstrekkene svermet de andre førerne forbi ham, og allerede ut i runde to krasjet den tidligere verdensmesteren ut av løpet. Akkuurat der og da så 37-åringen ut som en gammel mann.

 

BRANT CLUTCHEN

Rossi forklarte etter løpet at han brant clutchen under starten, og at den sluret for ham under gasspådrag. Om det var derfor han krasjet, eller om han gikk inn litt for tøft i høyfartssvingen han krasjet i, kunne han ikke si sikkert. Og med Rossi ute, forsvant mye av spenningen, for heller ikke Ducatiførerne Iannone og Dovizioso klarte helt å holde tempoet til Marquez i front. Det gjorde heller ikke Jorge Lorenzo.

 

MYE DRAMA

Men bak Repsol Hondaføreren var det såvisst ikke kjedelig. Dagens mest uheldige ble Andrea Dovizioso. Og dagens mest ulykkelige var alltid gentlemannsaktige Dani Pedrosa. Sistnevnte mistet fullstendig kontroll på sykkelen ved inngangen til sving en på runde syv, og torpederte bokstavlig talt Dovizioso og seg selv ut av løpet. Heldigvis ble ingen av dem skadet. Det første Pedrosa gjorde da han kom inn i depoet var å gå rett bort til en skuffet «Dovi» og be om unnskyldning.

 

HELT SUVEREN

I front fortsatte Marc Marquez sin oppvisning. Selv med over seks sekunders ledelse på Jorge Lorenzo fortsatte han med rundetider halvsekundet raskere enn konkurrentene. I mål var han nesten syv sekunder foran Yamahaføreren, med Andrea Iannone på en trygg tredjeplass. Deretter fulgte Maverick Vinales og Aleix Esparargo – begge Suzuki. Vinales var fornøyd med plasseringen, men ikke fornøyd med å være nesten 20 sekunder bak vinneren.

 

Facebook-kommentar