Det ser ut til av den spanske moto fabrikanten Derbi har bygget en elektrisk løpsykkel basert på GPR 125.

En litt mystisk, kornete video er kommer ut på Youtube der de seremonielt avduker en Derbi Sportssykkel foran Derbis logo som bakgrunn.
Så ble motorsykkelen vist med en ikke-så-stille kjøring i de flotte svingene på Parc Motor De Castelloli i Barcelona, Spania og den ser ut til å gå ganske raskt.
Av: Mona Forsnes

GPR EV er bygd av Derbi og bruker en Sevcon Gen 4 AC motorstyring og en AC Perm motor som skal egentlig produsere et imponerende resultat. Kanskje har de fått litt av lånet på 150 Mill! som moderselskapet Piaggio fikk for noen år siden for å utvikle hybrid eller elektrisk transport.

Det har gått en del rykter om Piaggio vil gå inn i TTXGP med en elektrisk sykkel med Derbis varmerke på. Vi tror at Azhar Hussain hadde blitt fornøyd med å få Piaggio med seg på laget I 2010 FIM e-Power series, siden Piaggio fortsatt ikke har signert en avtale med noe team innen elektrisk motorsykkel løp.

Dette blir den første fabrikklagete Derbi men ikke den første elektriske GPR. I 2009 vant Todd Kollin i den åpne klassen TTXGP i Electric Motorsport, som har konvertert en GPR50 ganske lenge.

Her kan du se klippet av den:

Kilde: asphaltandrubber.com/

Facebook-kommentar